Рис з морквою і горошком
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий у приготуванні і дуже смачний гарнір підійде до практично будь-якої страви - м'яса, рибі, птиці. Розповідаю і показую, як зробити рис з морквою і горошком.
Багато хто з вас напевно купують заморожену суміш з рису, горошку і моркви. Але навіщо переплачувати і купувати продукт сумнівної якості, якщо можна приготувати рис з горошком і морквою самостійно? Це дуже просто. На виході у вас вийде відмінний гарнір - смачний, поживний і універсальний. Мій рецепт рису з морквою і горошком не дасть вам помилитися в приготуванні. Хай щастить!
- Мал - 300 грам
- Морква - 60 грам
- Горошок - 40 грам
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Лаврвий лист - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Рис промийте і замочіть у воді на 1 час.
У каструлі розігрійте масло, додайте тмин і лавровий лист, обсмажте протягом 30 секунд.
Додайте горох, через 3 хвилини додайте моркву. Обсмажте пару хвилин.
Додайте рис (без води, в якій замочували його).
Додайте 600 мл води. Додати сіль, накрийте кришкою і варіть до готовності рису на середньому вогні.
Смачного!