Борщ без томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів цієї страви існує безліч. Кожна господиня готує його по-своєму, використовуючи свій особистий секрет ідеального борщу. Хочу поділитися з вами нескладним і смачним рецептом.
Перед вами зовсім нескладний спосіб, як приготувати борщ без томатної пасти. Насичений колір йому надає буряк, а томатний смак - помідори. В даному варіанті додана також квасоля, але бобові, звичайно, на любителя, так що ви можете і не додавати. Також при бажанні для більш інтенсивного смаку можна покласти корінь селери, наприклад.
- М'ясо на кістці - 600 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Квасоля - 1 Склянка (по бажанню)
- Помідори - 4-5 штук
- Картопля - 4 штуки
- Солодкий перець - 1 штука
- Капуста - 0.5 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Для початку потрібно зварити бульйон. Вимийте м'ясо, викладіть його в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь, після закипання доведіть вогонь до мінімуму і зніміть піну. Варіть бульйон до м'якості м'яса.

2. Паралельно відваріть квасоля (якщо будете її використовувати).

3. Для приготування засмажкою очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину. Викладіть на сковороду з рослинним маслом і обсмажте до золотистого кольору.

4. Додайте на сковороду моркву, смажте ще хвилин 5, помішуючи.

5. Помідори вимийте, наріжте і відправте в чашу блендера.

6. Збийте до однорідності.

7. Додайте томатний соус на сковороду.

8. Готове м'ясо дістаньте з бульйону, остудіть трохи, наріжте шматочками і відправте назад в каструлю. Туди ж перекладіть квасоля.

9. Очистіть картопля, наріжте його і додайте в бульйон.

10. Слідом викладіть зажарку.

11. Без попередньої обжарки додаю в каструлю нарізаний соломкою солодкий перець.

12. І буряки. Доведіть до кипіння, посоліть і поперчіть за смаком. Варіть хвилин 10 на середньому вогні.

13. Додайте нашатковану капусту і варіть борщ до м'якості картоплі.
Перед подачею можна традиційно додати в тарілку сметану.
Перед подачею можна традиційно додати в тарілку сметану.