Рецепт Кабачкова ікра без томатної пасти на зиму фото

Кабачкова ікра без томатної пасти на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Кабачок
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ще один вдалий і смачний варіант, як приготувати кабачкову ікру без томатної пасти на зиму. Ця страва не тільки смачне, але і низькокалорійне, тому відноситься до дієтичних заготівлях.

Опис приготування:

Кабачки - дуже корисний продукт, який рекомендують до вживання тим, хто піклується про свою фігуру, хто страждає проблемою зайвої ваги, тим, у кого є проблеми з травним трактом. Приготована за цим рецептом ікра виходить ніжною і без кислинки, а пастообразная форма дозволяє використовувати її для бутербродів.

1. Моєму кабачки і зчищають шкірку, нарізаємо їх невеликими шматочками. Морква і перець миємо й нарізаємо шматочками.

2. Ставимо каструлю з водою на вогонь, в киплячу каструлю кидаємо всі овочі, крім цибулі. Варимо все до повної готовності (м'якості).

3. Цибулини чистимо і нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.

4. Всі зварені овочі разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану каші.

5. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і відправляємо на вогонь, чистимо і видавлюємо часник, солимо і перчимо.

6. Варимо все 40-50 хвилин без кришки, поки маса загусне. Банки з кришками стерилізуємо і розкладаємо в них готову ікру, закочує і ховаємо на зберігання.

Ікра відмінно збережеться всю зиму і буде радувати вас дивним смаком.


  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Морквина - 0, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Цибуля - 300 грам
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
Кабачки - дуже корисний продукт, який рекомендують до вживання тим, хто піклується про свою фігуру, хто страждає проблемою зайвої ваги, тим, у кого є проблеми з травним трактом. Приготована за цим рецептом ікра виходить ніжною і без кислинки, а пастообразная форма дозволяє використовувати її для бутербродів.

1. Моєму кабачки і зчищають шкірку, нарізаємо їх невеликими шматочками. Морква і перець миємо й нарізаємо шматочками.

2. Ставимо каструлю з водою на вогонь, в киплячу каструлю кидаємо всі овочі, крім цибулі. Варимо все до повної готовності (м'якості).

3. Цибулини чистимо і нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.

4. Всі зварені овочі разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану каші.

5. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і відправляємо на вогонь, чистимо і видавлюємо часник, солимо і перчимо.

6. Варимо все 40-50 хвилин без кришки, поки маса загусне. Банки з кришками стерилізуємо і розкладаємо в них готову ікру, закочує і ховаємо на зберігання.

Ікра відмінно збережеться всю зиму і буде радувати вас дивним смаком.

Схожі рецепти