Кабачкова ікра без томатної пасти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ще один вдалий і смачний варіант, як приготувати кабачкову ікру без томатної пасти на зиму. Ця страва не тільки смачне, але і низькокалорійне, тому відноситься до дієтичних заготівлях.
Кабачки - дуже корисний продукт, який рекомендують до вживання тим, хто піклується про свою фігуру, хто страждає проблемою зайвої ваги, тим, у кого є проблеми з травним трактом. Приготована за цим рецептом ікра виходить ніжною і без кислинки, а пастообразная форма дозволяє використовувати її для бутербродів.
1. Моєму кабачки і зчищають шкірку, нарізаємо їх невеликими шматочками. Морква і перець миємо й нарізаємо шматочками.
2. Ставимо каструлю з водою на вогонь, в киплячу каструлю кидаємо всі овочі, крім цибулі. Варимо все до повної готовності (м'якості).
3. Цибулини чистимо і нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.
4. Всі зварені овочі разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану каші.
5. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і відправляємо на вогонь, чистимо і видавлюємо часник, солимо і перчимо.
6. Варимо все 40-50 хвилин без кришки, поки маса загусне. Банки з кришками стерилізуємо і розкладаємо в них готову ікру, закочує і ховаємо на зберігання.
Ікра відмінно збережеться всю зиму і буде радувати вас дивним смаком.
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Морквина - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля - 300 грам
- Часник - 3-5 зубчиків
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Моєму кабачки і зчищають шкірку, нарізаємо їх невеликими шматочками. Морква і перець миємо й нарізаємо шматочками.
2. Ставимо каструлю з водою на вогонь, в киплячу каструлю кидаємо всі овочі, крім цибулі. Варимо все до повної готовності (м'якості).
3. Цибулини чистимо і нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.
4. Всі зварені овочі разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану каші.
5. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і відправляємо на вогонь, чистимо і видавлюємо часник, солимо і перчимо.
6. Варимо все 40-50 хвилин без кришки, поки маса загусне. Банки з кришками стерилізуємо і розкладаємо в них готову ікру, закочує і ховаємо на зберігання.
Ікра відмінно збережеться всю зиму і буде радувати вас дивним смаком.