Варення з яблук часточками «Янтарне»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування варення з яблук часточками "янтарне" . Загалом на приготування варення йде трохи менше доби, але воно того варто.
Щоб приготувати варення з яблук часточками "янтарне", потрібно замочити яблука в воді, дати їм пустити сік, додавши в них цукру, після чого зварити в 3 підходу.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
![варення з яблук часточками](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_yablok_dolkami_quotyantarnoequot-127217.webp)
Моєму яблука в холодній воді, нарізаємо шматочками, вирізаємо серцевину.
![варення з яблук часточками](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_yablok_dolkami_quotyantarnoequot-127218.webp)
У каструлю з яблуками засипаємо цукор, перемішуємо. Чекаємо, поки розчиниться. Зазвичай на це йде від 12 годин.
![варення з яблук часточками](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_yablok_dolkami_quotyantarnoequot-127219.webp)
Цукор розчинився, тепер можна починати варити.
![варення з яблук часточками](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_yablok_dolkami_quotyantarnoequot-127220.webp)
Доводимо варення до кипіння і тримаємо на середньому вогні хвилин 10.
![варення з яблук часточками](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_yablok_dolkami_quotyantarnoequot-127221.webp)
Коли варення охолоне, знову доводимо його до кипіння, варимо 15 хвилин і чекаємо, поки охолоне. Повторюємо процедуру ще раз.
![варення з яблук часточками](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_yablok_dolkami_quotyantarnoequot-127222.webp)
Варення готове, залишилося лише закатати його в стерилізовані банки.