Яблучне варення часточками «Янтарне»
(покроковий рецепт з фото)
Найулюбленіше варення з яблук. Ароматне, апетитне і помірно солодке. Подати можна до чаю, доповнити млинці або сирники. Або ж, прикрасити сирний десерт.
Для бурштинового варення вибираємо тверді і соковиті яблука з легкою кислинкою. У процесі приготування можна акуратно перемішати варення, але не інтенсивно.
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - 700 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо воду.
Додаємо сік лимона і ставимо на слабкий вогонь, розігріваємо, періодично помішуючи.
Яблука ріжемо часточками. Серцевину, попередньо, видаляємо. Коли цукор розчиниться, висипаємо в каструлю нарізані яблука.
Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо яблука просочитися сиропом. Повторюємо таку процедуру 2-3 рази.
Далі, варимо вариво на малому вогні до готовності, 30-40 хвилин.
Кипляче варення розливаємо в стерильні банки і закочує. Зберігати можна при кімнатній температурі. Вдалих заготовок!