Рецепт Яблучне варення часточками «Янтарне» фото

Яблучне варення часточками «Янтарне»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Найулюбленіше варення з яблук. Ароматне, апетитне і помірно солодке. Подати можна до чаю, доповнити млинці або сирники. Або ж, прикрасити сирний десерт.

Опис приготування:

Для бурштинового варення вибираємо тверді і соковиті яблука з легкою кислинкою. У процесі приготування можна акуратно перемішати варення, але не інтенсивно.

  • Яблука - 2 кілограма
  • Цукор - 700 грам
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
яблучне варення часточками
Підготуємо інгредієнти.
яблучне варення часточками
У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо воду.
яблучне варення часточками
Додаємо сік лимона і ставимо на слабкий вогонь, розігріваємо, періодично помішуючи.
яблучне варення часточками
Яблука ріжемо часточками. Серцевину, попередньо, видаляємо. Коли цукор розчиниться, висипаємо в каструлю нарізані яблука.
яблучне варення часточками
Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо яблука просочитися сиропом. Повторюємо таку процедуру 2-3 рази.
яблучне варення часточками
Далі, варимо вариво на малому вогні до готовності, 30-40 хвилин.
яблучне варення часточками
Кипляче варення розливаємо в стерильні банки і закочує. Зберігати можна при кімнатній температурі. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти