Яблучне варення часточками «Янтарне»
(покроковий рецепт з фото)
Найулюбленіше варення з яблук. Ароматне, апетитне і помірно солодке. Подати можна до чаю, доповнити млинці або сирники. Або ж, прикрасити сирний десерт.
Для бурштинового варення вибираємо тверді і соковиті яблука з легкою кислинкою. У процесі приготування можна акуратно перемішати варення, але не інтенсивно.
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - 700 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів

Підготуємо інгредієнти.

У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо воду.

Додаємо сік лимона і ставимо на слабкий вогонь, розігріваємо, періодично помішуючи.

Яблука ріжемо часточками. Серцевину, попередньо, видаляємо. Коли цукор розчиниться, висипаємо в каструлю нарізані яблука.

Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо яблука просочитися сиропом. Повторюємо таку процедуру 2-3 рази.

Далі, варимо вариво на малому вогні до готовності, 30-40 хвилин.

Кипляче варення розливаємо в стерильні банки і закочує. Зберігати можна при кімнатній температурі. Вдалих заготовок!