Яблучне варення часточками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви завжди хотіли зварити варення з яблук, щоб воно не перетворилося в однорідний джем, а залишилося часточками, то цей рецепт спеціально для вас! Все досить просто: варимо яблука з цукром.
Хочу поділитися з вами кількома секретами, як приготувати яблучне варення часточками. Сама технологія досить проста, хоч і вимагає часу. Найкраще проварювати варення вранці і ввечері, це зручно навіть для працюючих і зайнятих господинь. Крім того, ви завжди можете додати в варення для аромату корицю або цедру апельсина, наприклад. А для більш інтенсивного кольору - журавлину або інші яскраві ягоди.
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
1. Перший секрет - це вибір яблук. Найкраще взяти щільні, злегка кислуваті яблучка. Вимийте їх як слід і обсушити.
2. Видаліть серцевину і наріжте разом зі шкіркою тонкими часточками.
3. Підготуйте тазик або іншу ємність для варіння варення. Викладайте акуратно яблучка шарами, пересипаючи цукром. Залиште годин на 10-12, щоб яблука пустили сік.
4. А далі все просто: поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Зніміть з вогню і залиште ще на 10-12 годин. Повторіть процес 3 рази. Важливо не перемішувати і взагалі не турбувати яблука в процесі. Максимум - злегка притиснути лопаткою зверху, щоб вони всі були в соку.
5. Після третього разу варіння можна розкласти варення по стерилізованим баночках і закатати. Залишок можете остудити і відразу подавати до столу.