Грушеве варення часточками
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите солодкі заготовки? Варити варення та джеми досить просто, а результат буде вас радувати цілий рік. Я хочу поділитися з вами дуже класним рецептом, який варто взяти на замітку!
Не проходьте повз, Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати грушеве варення часточками. Воно чудово підійде для випічки, десертів і просто до чаю. Красиве, ароматне і смачне, таке варення точно припаде до смаку і малюкам, і дорослим. Сік лимона чудово відтіняє солодкий сироп, але при бажанні ви можете додати лимон до груш, попередньо нарізавши його дуже дрібними шматочками.
- Груші - 3 кілограма
- Лимон - 3 штуки
- Цукор - 2.5 кілограма
- Вода - 450 мілілітрів
- Спеції для аромату - За смаком (обкладинка, гвоздика і т.Д.)
1. Груші вимийте, очистіть від серцевини і шкірки.
2. Наріжте акуратними часточками і викладіть груші в каструлю.
3. Цукор, воду і за бажанням спеції для аромату викладіть в каструлю і поставте на вогонь.
4. Доведіть сироп до кипіння.
5. Влийте його до груш і залиште їх годин на 12.
6. Далі доведіть фрукти до кипіння, provara 7 хвилин і 7 годин залиште настоюватися. Повторіть цю операцію ще раз.
7. Вимийте лимони, вичавіть сік і влийте його в каструлю.
8. Останній раз доведіть до кипіння, provara 5 хвилин і розлийте по чистим баночках.
9. Прикрийте кришечками і простерилизуйте варення хвилин 7. Після закатати, укутайте і залиште до повного охолодження баночки догори дном.
Після приберіть в темне і прохолодне місце.
Після приберіть в темне і прохолодне місце.