Рецепт Грушеве варення на сиропі фото

Грушеве варення на сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Солодке, Заготовки, Варення

Для приготування такого варення найкраще використовувати тверді і щільні плоди, які при варінні не будуть розвалюватися. Готується воно дуже просто. А кількість цукру залежить від солодощі груш.

Такий ароматний шматочок консервованого літа, нагадає нам взимку про теплі, сонячні дні. Таке варення добре само по собі до чаю. А можна просто намазати на батон і їсти як бутерброд просто так чи з молоком.

  • Груші - 7 кілограм
  • Цукор - 2-4 кілограм
  • Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
  • Вода - 0, 5 L
грушеве варення на сиропі - фото крок 1
Груші очистіть від шкірки. Залийте шкірку водою і доведіть до кипіння. Проваріть хвилин 15-20 і вимкніть. Остудіть.
грушеве варення на сиропі - фото крок 2
Потім це все процідіть.
грушеве варення на сиропі - фото крок 3
Додайте нарізані груші і цукор. Доведіть до кипіння і проваріть трохи. Груші повинні стати м'якше, але не розвалюватися.
В кінці варіння додайте лимонну кислоту.
грушеве варення на сиропі - фото крок 4
Готове варення розлийте по стерилізованим банкам, закрийте кришками, переверніть і поставте в теплу ковдру для охолодження.
грушеве варення на сиропі - фото крок 5
Приємного зимового чаювання!

Схожі рецепти