Грушеве варення на сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування такого варення найкраще використовувати тверді і щільні плоди, які при варінні не будуть розвалюватися. Готується воно дуже просто. А кількість цукру залежить від солодощі груш.
Такий ароматний шматочок консервованого літа, нагадає нам взимку про теплі, сонячні дні. Таке варення добре само по собі до чаю. А можна просто намазати на батон і їсти як бутерброд просто так чи з молоком.
- Груші - 7 кілограм
- Цукор - 2-4 кілограм
- Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
- Вода - 0, 5 L
Груші очистіть від шкірки. Залийте шкірку водою і доведіть до кипіння. Проваріть хвилин 15-20 і вимкніть. Остудіть.
Потім це все процідіть.
Додайте нарізані груші і цукор. Доведіть до кипіння і проваріть трохи. Груші повинні стати м'якше, але не розвалюватися.
В кінці варіння додайте лимонну кислоту.
В кінці варіння додайте лимонну кислоту.
Готове варення розлийте по стерилізованим банкам, закрийте кришками, переверніть і поставте в теплу ковдру для охолодження.
Приємного зимового чаювання!