Рецепт Грушеве варення з лимоном фото

Грушеве варення з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Лимон , Груша
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Грушеве варення з лимоном дуже смачне і ароматне. Особливістю даного рецепта є те, що груші попередньо запікаються, а потім вже заливаються сиропом, завдяки чому вони залишаються цілими.

Опис приготування:

Грушеве варення з лимоном можна подавати до морозива або десерту або просто є з чаєм. Якщо вам не подобаються вкраплення лимона в варення, наріжте його часточками або кружечками, а перед закінченням варіння вийміть. При бажанні можна та ж додати ваніль або корицю (для більшого аромату). Це дуже смачне вареньіца! Приємного вам чаювання в холодні зимові вечори!

  • Цукор - 600 грам
  • Вода - 0, 5 L
  • Лимон - 1/3 штуки
  • Груші - 1 кілограм
грушеве варення з лимоном - фото крок 1
1. Груші вимийте, розріжте навпіл уздовж, звільніть від хвостика і серцевини. Викладіть на застелений пергаментом деко зрізом вгору. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку, запікайте до появи в виїмках груш соку, близько 20 хвилин.
грушеве варення з лимоном - фото крок 2
2. З води і цукру приготуйте сироп. Запечені груші викладіть в ємність, підходящу для варіння варення, і залийте сиропом. Накрийте, дайте пару годин настоятися.
грушеве варення з лимоном - фото крок 3
3. Через дві години поставте груші варитися на середньому вогні на півгодини з моменту закипання, періодично помішуйте. Зніміть з вогню, залиште ненакритимі на 5-6 годин (можна і на ніч). Так повторіть ще два рази. Коли будете варити груші в третій раз, додайте дрібно нарізаний лимон. Помийте його гарненько і обов'язково ошпарьтеокропом.
грушеве варення з лимоном - фото крок 4
4. Готове грушеве варення з лимоном гарячим розкладіть в стерилізовані банки і закатати або закрийте капроновою кришкою.

Схожі рецепти