Грушеве варення з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Грушеве варення з лимоном дуже смачне і ароматне. Особливістю даного рецепта є те, що груші попередньо запікаються, а потім вже заливаються сиропом, завдяки чому вони залишаються цілими.
Грушеве варення з лимоном можна подавати до морозива або десерту або просто є з чаєм. Якщо вам не подобаються вкраплення лимона в варення, наріжте його часточками або кружечками, а перед закінченням варіння вийміть. При бажанні можна та ж додати ваніль або корицю (для більшого аромату). Це дуже смачне вареньіца! Приємного вам чаювання в холодні зимові вечори!
- Цукор - 600 грам
- Вода - 0, 5 L
- Лимон - 1/3 штуки
- Груші - 1 кілограм
1. Груші вимийте, розріжте навпіл уздовж, звільніть від хвостика і серцевини. Викладіть на застелений пергаментом деко зрізом вгору. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку, запікайте до появи в виїмках груш соку, близько 20 хвилин.
2. З води і цукру приготуйте сироп. Запечені груші викладіть в ємність, підходящу для варіння варення, і залийте сиропом. Накрийте, дайте пару годин настоятися.
3. Через дві години поставте груші варитися на середньому вогні на півгодини з моменту закипання, періодично помішуйте. Зніміть з вогню, залиште ненакритимі на 5-6 годин (можна і на ніч). Так повторіть ще два рази. Коли будете варити груші в третій раз, додайте дрібно нарізаний лимон. Помийте його гарненько і обов'язково ошпарьтеокропом.
4. Готове грушеве варення з лимоном гарячим розкладіть в стерилізовані банки і закатати або закрийте капроновою кришкою.