Вареники з картоплею і печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите випічку з ароматною начинкою з картоплі і печінки, то і ці вареники вам дійсно повинні сподобатися, до того ж готується таке традиційна українська страва дуже легко.
Хоча така начинка зазвичай зустрічається в пиріжках або інший випічці, вареники з картоплею і печінкою в домашніх умовах теж виходять дуже смачними. Блюдо це готується просто, зате виходить вельми поживним і поживним, так що підійде воно не тільки для обіду, але і закуску. Так і взагалі, як мені здається, цей простий рецепт вареників з картоплею і печінкою будь-якій господині буде корисний, він дозволить вам і вашій родині урізноманітнити своє повсякденне меню.
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 500 грам
- Печінка куряча - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком (в тісто додаємо 0, 5 чайної ложки)

Для початку ми просіваємо в миску борошно, змішуємо її з сіллю і додаємо в миску яйце і воду.

З цих інгредієнтів замішуємо м'яке еластичне тісто, накриваємо його рушником або серветкою, залишаємо відпочивати на 20-30 хвилин.

А самі тим часом займемося начинкою, спершу нам потрібно відварити картоплю в підсоленій воді, а щоб він швидше зварився, нарізаємо його на невеликі шматочки. З готового картоплі зливаємо воду і розминаємо його до стану пюре.

Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому курячу печінку з усіх боків.

Коли печінка трохи охолоне, її слід пропустити через м'ясорубку.

Після печінки обсмажуємо на сковороду нарізану дрібно цибулю.

Викладаємо перекручену печінку і обсмажену цибулю в каструлю до картопляного пюре. Перемішуємо все, при необхідності додаємо в начинку спеції і сіль.

Відпочиле тісто ділимо на кілька частин, по черзі розгортає кожну в тонкий пласт і вирізаємо їх тесту чашкою кружечки.

На середину кожного кружечка кладемо трохи приготовленої начинки, скріплюємо краю тесту і формуємо вареники.

Приготувати вареники можна на пару або ж відварити їх в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин після спливання. Подаємо готову страву зі сметаною або засмажкою з цибулі. Приємного всім апетиту!