Смажені пиріжки з картоплею і печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Смажені пиріжки з картоплею і печінкою - блюдо ситне, недороге і дуже смачне. Такі пиріжки універсальні. Вони підходять до будь-якого супу, бульйону, борщу, а також чаю або кави.
Смажені пиріжки з картоплею і печінкою приготувати не дуже складно. Тісто тут звичайне, пісне дріжджове на воді. Але можна його приготувати на молоці або суміші молока і води. Замість свіжих дріжджів підійдуть і сухі, але їх потрібно взяти 7-8 грам. Печінка підійде не тільки куряча, але будь-яка інша на смак. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 14-16 пиріжків середнього розміру.
- Дріжджі - 20 грам (пресовані)
- Вода - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок (в тісто)
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Картопля - 350 грам
- Печінка куряча - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків з картоплею і печінкою.
Приготуйте тісто для пиріжків. У миску налийте теплу воду, додайте дріжджі, перемішайте. Всипте цукор і сіль, налийте рафіновану соняшникову олію. Поступово всипте просіяне борошно і замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
Миску з тестом накрийте харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце. Через годину воно збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Картопля очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть картоплю до готовності. Після воду злийте, але залиште 4-5 столових ложок.
Курячу печінку помийте, ображати жир і протоки. Викладіть в каструлю, залийте водою і варіть до м'якості 10 хвилин з моменту закипання. Потім додайте в каструлю з відвареною картоплею.
Розімніть картопля з печінкою в пюре. Влийте 4-5 столових ложок картопляного відвару. Цибулю очистіть, помийте, дрібно наріжте і підсмажте до золотистої скоринки. Додайте в пюре і перемішайте. Начинка для пиріжків готова.
Тісто розділіть на невеликі кульки.
Кожна кулька розкачайте в коржик, на середину викладіть столову ложку начинки. З'єднайте краю коржі і сформуйте пиріжок.
На гарячу сковороду з соняшниковою олією викладіть пиріжки.
Обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору.
Пиріжки з картоплею і печінкою готові.
Готові пиріжки подавайте до столу. Смачного!