Пиріжки на кефірі (з картоплею і печінкою)
(покроковий рецепт з фото)
Найголовніше в цьому рецепті - це хороший кефір. Тоді тісто вийде повітряним і пишним. Начинку можна вибирати будь-яку на ваш смак. В даному випадку це картопля і печінку (можна горох, капусту).
Якщо ви любите домашню випічку, то раджу приготувати пиріжки з цим рецептом. Вони виходять пишними, м'якими і дуже смачними. Як показує практика, з печінкою і картоплею пиріжки на тесті з кефіру виходять найсмачніше, але це справа смаку. Пробуйте будь-яку начинку.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сіль і цукор - За смаком
- Сода - 1 чайних ложок (погасити оцтом)
- Борошно - 3-4 склянок (скільки візьме)
- Печінка - 200 грам
- Картфоель - 2-3 штук
- Цибуля - 1 штук
- Рослинна олія - 1 штук (для смаження)
1. На цей раз я вирішила приготувати тісто не на сироватці, а на кефірі. Жирність взяла 2, 5%. Дуже задоволена результатом, оскільки тісто вийшло, як пух. Отже, все по порядку.
2. Беремо глибоку ємність і виливаємо в неї кефір. Я люблю замішувати тісто в пластмасовій великій мисці (вона не холодна і не впливає температурою на тісто). Якщо ви працюєте з дріжджовим тестом, цей момент теж дуже важливий.
3. Додаємо сіль і цукор за смаком. На вказану кількість кефіру у мене в середньому виходить по 1 чайній ложці приблизно.
4. Додаємо соду, гасимо її оцтом.
5. В останню чергу додаємо борошно і починаємо замішувати тісто. А тим часом, поки готується тісто, можна поставити на плиту картопля і печінку. Ці інгредієнти варяться приблизно однаково.
6. Печінка після закипання вариться всього 20 хвилин. Після цього її потрібно остудити. Найсмачніше начинка з яловичої печінки.
7. Остигнула печінку натираємо на дрібну терку і відставляємо. А тепер займемося картоплею.
8. Картоплю відварити до готовності, після чого злийте воду. Тепер її потрібно потовкти без додавання води.
9. Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю, після чого відправте його в начинку.
10. Тим часом наше тісто трохи постояло, тепер воно повністю готове до "роботі" .
11. Подивіться, яким воно виходить в розрізі. Якщо ви замість кефіру візьмете кисле молоко, то тісто вийде таким же повітряним. Наріжте його на частини, кожну частину наріжте ще на дрібні частини, після чого розкачайте круглої форми.
12. Тим часом наша начинка трохи охолола і можна починати загортати пиріжки.
13. Начинки не шкодуйте. Тісто чудово ліпиться і не розходиться. На кожну розкатану частина викладіть начинку, після чого зліпити пиріжок звичним способом.
14. Обсмажуйте на рослинній олії з обох боків до рум'яного кольору.
15. Пиріжки на кефірі (з картоплею і печінкою) ідеально смачні в гарячому і навіть холодному вигляді.