Татариахни
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий рецепт грузинської кухні - суп з яловичого бульйону, точніше не суп, а дуже наваристий бульйон з яловичини на кістці з цибулею, морквою, часником і зеленню.
Суп дуже простий у приготуванні, без будь-якого натяку на вишуканість, але неодмінно заслуговує на увагу. Якщо вам хочеться чогось легкого, варто спробувати приготувати татаріахні, цей ароматний і смачний суп. Знадобиться невеликий набір найпростіших інгредієнтів і мінімум зусиль, впорається будь-який початківець кулінар. Спробуйте!
- Яловичина - 700 грам (огузок з кісткою або лопатки)
- Вода - 5 склянок
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо промийте під проточною водою, помістіть в каструлю і залийте холодною водою. Як закипить, воду злийте і знову залийте його водою. Після закипання зменшіть вогонь і варіть м'ясо до готовності, періодично знімаючи утворилася пінку.
Тим часом наріжте крупно моркву і цибулю.
Подрібніть ножем зелень і часник.
Коли м'ясо буде готове, процідіть бульйон і перелийте його назад в каструлю.
Додайте цибулю, морква, лавровий лист і нарізане порційними шматками варене м'ясо. Варіть бульйон з м'ясом і овочами 30 хвилин.
Для 5 хвилин до готовності додайте часник і зелень. От і все - ароматний суп татаріахні готовий. Дайте йому настоятися 10 хвилин і подавайте до столу.
Смачного!