Яловичина в духовці в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина в духовці в сметані - це дуже смачна страва французької кухні, яке ми готували разом з моєю подругою в її рідній Аквітанії. Готується досить просто, а продукти потрібні мінімальні.
Французька кухня славиться своїми незвичайно смачними соусами. Кухня, за великим рахунком, не відрізняється від іншої європейської кухні, весь фокус полягає в підливах і соусах! Таким чином, сьогоднішня яловичина в духовці в сметані - це дуже смачне вершкове м'ясо, яке відрізняється за смаком завдяки своєму білому соусу, який страві додає особливий ніжний смак. Спробуйте, я думаю, Вам обов'язково сподобається!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля - 1-2 штук
- Печериці - 250 грам
- Крем - 250 грам
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль, перець - - За смаком

Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Нарізаємо м'ясо кубиками поперек волокон. Ставимо на сильний вогонь сковорідку, розігріваємо і наливаємо олії. Потім на самому сильному вогні обсмажуємо м'ясо, постійно перемішуючи, щоб у нього утворилася апетитна золота скоринка.

На іншій сковорідці до прозорості обсмажуємо нарізану цибулю.

Печериці нарізаємо і додаємо до цибулі. Постійно перемішуючи, трохи обсмажуємо.

У мисці змішуємо сметану і борошно. Якщо утворюються грудки, додаємо трохи води і гарненько перемішуємо.

В посуді для випікання (або в сковорідці у якій знімається ручка) змішуємо м'ясо, цибуля з печерицями та заливаємо все сметаною, розведеною окропом (це дуже важливо), накриваємо фольгою і відправляємо випікатися в духовку при 200 градусах на 40-50 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин.

Подаємо м'ясо з овочами і свіжим багетом. Смачного!