Тушкована яловичина (яловичина Bourguignon)
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина тушкована в червоному вині з Беконом, грибами і цибулею. Французька кухня.
1. Нарізати Бекон на невеликі смужки. Відварити Бекон в воді протягом 10 хвилин, на повільному вогні. Podsushity.
2. Обсмажити Бекон у важкій сковороді з товстим дном, додавши оливкового масла, на середньому вогні протягом 2 або 3 хвилин. Видалити Бекон з сковороди.
3. Порізати яловичину великими шматками. Використовуючи ту ж сковороду, підсмажити м'ясо до коричневого кольору. Перекласти яловичину з сковороди.
4. Кинути в сковороду цибулю, морква, селера. Обсмажувати овочі протягом 2-3 хвилин. Потім перекласти зі сковороди, слив зайвий жир.
5. Змішати в невеликій мисці масло і борошно, щоб зробити пасту.
6. Повернути м'ясо, овочі і Бекон назад в сковорідку. Посолити, поперчити. Додати в м'ясо суміш борошна і масла. Готувати протягом 3 або 4 хвилин, час від часу помішуючи.
7. Змішати вино з бульйоном, залити в овочі і м'ясо так, щоб рідина покрила всі інгредієнти. Додати цибулю, часник і трави. Довести до кипіння.
8. Накрити кришкою. Гасити на повільному вогні близько 3 годин. Перевірити готовність м'яса, а потім зняти з вогню.
9. Підсмажити гриби у вершковому маслі, перекласти їх на Бет Бургіньона. Прикрасити петрушкою.
Блюдо традиційно подається з відвареною картоплею.
- Яловичина - 1, 8 кілограма (плече)
- Бекон - 180 грам
- Морква - 4 штуки (очистити і нарізати)
- Цибулина - 1 штука (нарізати)
- Гриби - 450 грам (нарізати)
- Стебло селери - 2 штуки (нарізати)
- Пляшка Бургундського молодого вина - 1 штука
- Борошно - 30 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Пучок петрушки - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Часник - 1 зубчик (розчавити)
- Білі частини зеленої цибулі - 18 штук (невеликі)
- Сіль і перець - - За смаком
2. Обсмажити Бекон у важкій сковороді з товстим дном, додавши оливкового масла, на середньому вогні протягом 2 або 3 хвилин. Видалити Бекон з сковороди.
3. Порізати яловичину великими шматками. Використовуючи ту ж сковороду, підсмажити м'ясо до коричневого кольору. Перекласти яловичину з сковороди.
4. Кинути в сковороду цибулю, морква, селера. Обсмажувати овочі протягом 2-3 хвилин. Потім перекласти зі сковороди, слив зайвий жир.
5. Змішати в невеликій мисці масло і борошно, щоб зробити пасту.
6. Повернути м'ясо, овочі і Бекон назад в сковорідку. Посолити, поперчити. Додати в м'ясо суміш борошна і масла. Готувати протягом 3 або 4 хвилин, час від часу помішуючи.
7. Змішати вино з бульйоном, залити в овочі і м'ясо так, щоб рідина покрила всі інгредієнти. Додати цибулю, часник і трави. Довести до кипіння.
8. Накрити кришкою. Гасити на повільному вогні близько 3 годин. Перевірити готовність м'яса, а потім зняти з вогню.
9. Підсмажити гриби у вершковому маслі, перекласти їх на Бет Бургіньона. Прикрасити петрушкою.
Блюдо традиційно подається з відвареною картоплею.