Рецепт Яловичина тушкована шматком фото

Яловичина тушкована шматком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Хочете згасити яловичину шматком? В такому випадку, цей рецепт яловичини тушкованої шматком - то, що вам потрібно. Робіть все за інструкцією - і яловичина вийде дуже ніжною, майже тане в роті!

Опис приготування:

Одне з моїх найулюбленіших страв - це яловичина тушкована шматком за цим рецептом. Таку яловичину можна подавати і як гарячу страву, і як холодну закуску (якщо дати шматку охолонути і нарізати його). Яловичина виходить дивовижно ніжна. Спробуйте, цей рецепт дійсно хороший.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Сало - 40 грам
  • Вино червоне - 1 Склянка
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Бульйон - 1 Склянка
  • Томатна паста - 1/2 склянки
  • Помідори - 3 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
яловичина тушкована шматком - фото крок 1
Шматок яловичини нашпигуйте шматочками сала.
яловичина тушкована шматком - фото крок 2
У каструлі розтопіть масло і обсмажте шматок яловичини до утворення невеликої скоринки з усіх боків.
яловичина тушкована шматком - фото крок 3
Коли м'ясо підрум'яниться, додайте в каструлю крупно нарізані овочі (цибуля, морква, селера і помідори), томатну пасту і спеції. Влийте вино і доведіть до кипіння.
яловичина тушкована шматком - фото крок 4
Додаємо бульйон. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5-6 годин на повільному вогні. Якщо рідина буде випаровуватися, додавайте ще трохи бульйону або води.
яловичина тушкована шматком - фото крок 5
Готовий шматок яловичини витягаємо з каструлі, а масу, що залишилася подрібнюємо блендером і подаємо як соус. Смачного!

Схожі рецепти