Яловичина тушкована шматком
(покроковий рецепт з фото)
Хочете згасити яловичину шматком? В такому випадку, цей рецепт яловичини тушкованої шматком - то, що вам потрібно. Робіть все за інструкцією - і яловичина вийде дуже ніжною, майже тане в роті!
Одне з моїх найулюбленіших страв - це яловичина тушкована шматком за цим рецептом. Таку яловичину можна подавати і як гарячу страву, і як холодну закуску (якщо дати шматку охолонути і нарізати його). Яловичина виходить дивовижно ніжна. Спробуйте, цей рецепт дійсно хороший.
- Яловичина - 1 кілограм
- Вершкове масло - 60 грам
- Сало - 40 грам
- Вино червоне - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Гвоздика - 2 штуки
- Бульйон - 1 Склянка
- Томатна паста - 1/2 склянки
- Помідори - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Шматок яловичини нашпигуйте шматочками сала.
У каструлі розтопіть масло і обсмажте шматок яловичини до утворення невеликої скоринки з усіх боків.
Коли м'ясо підрум'яниться, додайте в каструлю крупно нарізані овочі (цибуля, морква, селера і помідори), томатну пасту і спеції. Влийте вино і доведіть до кипіння.
Додаємо бульйон. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5-6 годин на повільному вогні. Якщо рідина буде випаровуватися, додавайте ще трохи бульйону або води.
Готовий шматок яловичини витягаємо з каструлі, а масу, що залишилася подрібнюємо блендером і подаємо як соус. Смачного!