Яловичина, запечена шматком
(покроковий рецепт з фото)
Таку яловичину можна подати як гаряче або ж подавати як холодну закуску у вигляді нарізки. Готується дуже просто, а виходить дуже ніжно і соковито.
Любителі жирненького можуть аналогічним чином приготувати і свинячу шийку, - вийде щось типу буженини. Или свиную грудину, - вийде щось на зразок бекону. Пробуйте!
- Яловичина - 1 кілограм (окіст)
- Хрін - 6 Ст. Ложок
- Гірчичний - 6 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
- Кріп - 1 пучок
- Чебрець - 1 Ст. Ложка (або чебрець)
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. У мисочці змішайте хрін, гірчицю, нарізаний часник, кріп і чебрець.
2. М'ясо помийте і обсушіть паперовими рушниками. Додати сіль.
3. Злегка обсмажте м'ясо на сковороді.
4. Рясно змастіть м'ясо вийшов маринадом і відправте запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40 хвилин.
5. Подавайте як гаряче або у вигляді нарізки на закуску. Смачного!