Шинка, запечена шматком
(покроковий рецепт з фото)
Шинка, запечена шматком - відмінна ідея для недільного сімейного вечері. Повірте, такою смачною шинки ви ніколи в житті не пробували!
Копчена шинка - це вже дуже смачно. Однак ви напевно здивуєтеся, якщо дізнаєтеся, що копчену шинку можна зробити ще більш смачною, якщо запекти її за цим рецептом. Взагалі, я не дуже люблю кулінарні збочення і намагаюся готувати лише ті продукти, які дійсно потребують термічній обробці, проте шинка, запечена шматком - виключення з цього правила. Фантастично смачне, соковите і ніжне м'ясо. Усе, я більше не можу нічого писати, Зараз власною слиною захлибнуся…
- Шинка копчена (шматок) - 3 кілограма
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
У мисочці змішуємо злегка розм'якшене вершкове масло кімнатної температури, мед і коричневий цукор.
Перемішуємо до консистенції однорідної кремоподібної маси.
Великий шматок копченої шинки кладемо на решітку, грати встановлюємо на форму для запікання.
Рівномірно змащуємо шматок шинки приготованою нами вершкової масою.
Шинку разом з гратами і формою для запікання обертаємо фольгою, а на дно форми наливаємо склянку води. Це робиться для того, щоб м'ясо не стало сухим.
Запікаємо шинку приблизно 1 час при 180 градусах.
Нарізаємо на шматочки і подаємо в теплому вигляді. Смачного!