М'ясо в духовці шматком
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт стане ідеальним для тих, хто не може уявити своє меню без соковитого шматка м'яса. І це ще не все, адже до нього буде додано бекон, і смак вийде неймовірним. Перевірте це самі!
Красиве і ситне блюдо прикрасить будь-який святковий стіл. Додайте до нього гарнір у вигляді пюре, а можете просто подавати запечені овочі, які вже є в складі. Я хочу поділитися з вами тим, як приготувати м'ясо в духовці шматком. Пікантний смак з медової нотками і найніжнішої текстурою.
- Яловичина - 1000-1200 грам (м'якоть)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 0, 5 штуки
- Біле вино сухе - 0, 5 склянки
- Бекон - 6-7 скибочок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 6 штук
- Чорний мелений перець - За смаком
М'ясо промийте та висушіть. Потім натріть його сіллю і перцем.
Також обмажте яловичину гірчицею. Залиште її маринуватися в холодильнику хвилин на 10-15.
Наріжте часточками очищену моркву і цибулю. Викладіть овочі в глибоку форму для запікання. Додайте перець горошком і лавровий лист.
Яловичину загорніть в бекон. Викладіть м'ясо на "подушку" з овочів.
Зверху викладіть соломку з перцю.
В окремому посуді перемішайте вино з медом. Влийте суміш в блюдо.
Поставте запікатися м'ясо на 1, 5 години в духовку під кришкою при 180 градусах. Через цей час змастіть блюдо соусом з дна.
Запікайте блюдо ще 20-30 хвилин, але без кришки, і кожні 10 хвилин змащуйте його соусом. Смачного!