Рецепт М'ясо, запечене шматком фото

М'ясо, запечене шматком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Свиняча вирізка, Часник
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви, Страви цілком

На святковий стіл, обід або вечерю рекомендую запекти апетитне і шалено ароматне м'ясо. Мінімум зусиль, а в результаті у вас буде приголомшливе гаряче блюдо, яке оцінять і близькі, і гості.

Представляю вам дивно простий варіант, як приготувати м'ясо, запечене шматком, в суміші ароматних спецій. В даному випадку використовується два шматочки свинячої вирізки, але ви можете таким же способом запекти і відбивну, наприклад, або шию. Подавати до столу страву можна з улюбленим соусом, овочами і будь-яким гарніром. Відмінний рецепт!

  • Свинина - 1 кілограм (приблизно)
  • Сушений часник - 3/4 чайних ложки
  • Орегано - 3/4 чайних ложки
  • Зіра - 3/4 чайних ложки
  • Чебрець - 3/4 чайних ложки
  • Koriandr - 3/4 чайних ложки
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
м'ясо, запечене шматком - фото крок 1
1. У невелику мисочку відправте всі спеції і перемішайте.
м'ясо, запечене шматком - фото крок 2
2. М'ясо вимийте, обсушити і натріть спеціями з усіх боків.
м'ясо, запечене шматком - фото крок 3
3. Розігрійте духовку до 180 градусів. На сковороду налийте трохи олії і викладіть свинину.
м'ясо, запечене шматком - фото крок 4
4. На сильному вогні обсмажте з двох боків до утворення скоринки. Попередня обсмажування запечатує м'ясні соки, свинина вийде ніжною і соковитою.
м'ясо, запечене шматком - фото крок 5
5. Після обсмажування перекладіть м'ясо в жароміцних форму і відправте в духовку.
м'ясо, запечене шматком - фото крок 6
6. Запікайте до готовності від 30 до 60 хвилин (в залежності від розміру шматочка м'яса) У мене пішло 45 хвилин на шматочки, як на фото.
Смачного!

Схожі рецепти