М'ясо, запечене шматком
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл, обід або вечерю рекомендую запекти апетитне і шалено ароматне м'ясо. Мінімум зусиль, а в результаті у вас буде приголомшливе гаряче блюдо, яке оцінять і близькі, і гості.
Представляю вам дивно простий варіант, як приготувати м'ясо, запечене шматком, в суміші ароматних спецій. В даному випадку використовується два шматочки свинячої вирізки, але ви можете таким же способом запекти і відбивну, наприклад, або шию. Подавати до столу страву можна з улюбленим соусом, овочами і будь-яким гарніром. Відмінний рецепт!
- Свинина - 1 кілограм (приблизно)
- Сушений часник - 3/4 чайних ложки
- Орегано - 3/4 чайних ложки
- Зіра - 3/4 чайних ложки
- Чебрець - 3/4 чайних ложки
- Koriandr - 3/4 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
1. У невелику мисочку відправте всі спеції і перемішайте.
2. М'ясо вимийте, обсушити і натріть спеціями з усіх боків.
3. Розігрійте духовку до 180 градусів. На сковороду налийте трохи олії і викладіть свинину.
4. На сильному вогні обсмажте з двох боків до утворення скоринки. Попередня обсмажування запечатує м'ясні соки, свинина вийде ніжною і соковитою.
5. Після обсмажування перекладіть м'ясо в жароміцних форму і відправте в духовку.
6. Запікайте до готовності від 30 до 60 хвилин (в залежності від розміру шматочка м'яса) У мене пішло 45 хвилин на шматочки, як на фото.
Смачного!
Смачного!