Рецепт Тирамісу з рикоттою фото

Тирамісу з рикоттою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Яйця , Рікотта , Маскарпоне
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Нереально смачний десерт - тірамісу з рікоттою. Виходить дуже ніжним, з яскраво вираженим вершковим смаком. Якщо ніколи не пробували готувати нічого подібного, обов'язково варто зробити!

Опис приготування:

Якщо поміркувати, то такий ось справжній Тірамісу здорово вдарить по гаманцю середньостатистичного людини. Але не впадайте у відчай, дороге печиво або вершковий сир можна замінити аналогами, благо в магазинах зараз великий вибір необхідних продуктів. У будь-якому випадку приготувати тірамісу з рікоттою в домашніх умовах цілком можливо!

  • Rikotta - 1/2 штуки (упаковки)
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Цукор тростинний - 3 Ст. Ложки
  • Лікер - 2 Ст. Ложки (кавовий)
  • Печиво бісквітне"Савоярді" - 1 штука (упаковка)
  • Кава міцний - За смаком (чашечка)
  • Какао - За смаком (можна замінити тертим шоколадом)
тирамісу з рикоттою - фото крок 1
З'єднуємо жовтки з тростинним цукром.
тирамісу з рикоттою - фото крок 2
Збиваємо до побіління, використовуючи міксер.
тирамісу з рикоттою - фото крок 3
Тепер додайте до одержаної маси рикотту і маскарпоне. Крім того влийте 2 ст.Л. Лікеру.
тирамісу з рикоттою - фото крок 4
Знову збиваємо до однорідності.
тирамісу з рикоттою - фото крок 5
Вмочуємо печиво в міцну каву і викладаємо на дно форми.
тирамісу з рикоттою - фото крок 6
Кладемо на печиво шар крему. Зверху знову шар печива.
тирамісу з рикоттою - фото крок 7
Заливаємо другий шар кремом. Посипаємо какао або тертим шоколадом, накриваємо харчовою плівкою. Ставимо десерт в холодильник на ніч.
тирамісу з рикоттою - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти