Тирамісу з рикоттою
(покроковий рецепт з фото)
Нереально смачний десерт - тірамісу з рікоттою. Виходить дуже ніжним, з яскраво вираженим вершковим смаком. Якщо ніколи не пробували готувати нічого подібного, обов'язково варто зробити!
Якщо поміркувати, то такий ось справжній Тірамісу здорово вдарить по гаманцю середньостатистичного людини. Але не впадайте у відчай, дороге печиво або вершковий сир можна замінити аналогами, благо в магазинах зараз великий вибір необхідних продуктів. У будь-якому випадку приготувати тірамісу з рікоттою в домашніх умовах цілком можливо!
- Rikotta - 1/2 штуки (упаковки)
- Маскарпоне - 250 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Цукор тростинний - 3 Ст. Ложки
- Лікер - 2 Ст. Ложки (кавовий)
- Печиво бісквітне "савоярді" - 1 штука (упаковка)
- Кава міцний - За смаком (чашечка)
- Какао - За смаком (можна замінити тертим шоколадом)

З'єднуємо жовтки з тростинним цукром.

Збиваємо до побіління, використовуючи міксер.

Тепер додайте до одержаної маси рикотту і маскарпоне. Крім того влийте 2 ст.Л. Лікеру.

Знову збиваємо до однорідності.

Вмочуємо печиво в міцну каву і викладаємо на дно форми.

Кладемо на печиво шар крему. Зверху знову шар печива.

Заливаємо другий шар кремом. Посипаємо какао або тертим шоколадом, накриваємо харчовою плівкою. Ставимо десерт в холодильник на ніч.

Смачного!