Полуничне тирамісу
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, повітряний десерт підніме вас в хмари. Приємний смак, оригінальний рецепт - це прийшло до нас з глибини століть. Тірамісу готують в Італії вже століттями.
Цей смачний десерт можна приготувати так: для соусу змішайте в блендері апельсиновий сік, лікер і полуницю. Збийте окремо білки і жовтки з маскарпоне, потім з'єднайте їх. На дно форми покладіть трохи крему. Потім шар просоченого в соусі печива, далі знову крем, печиво і зверху решті крем. Накрийте форму кришкою і відправте на 4 години в холодильник. При подачі наріжте на порції, посипте шоколадною стружкою і прикрасьте полуницею. Приємного чаювання!
- Маскарпоне - 70 грам
- Цукор - 90 грам
- Апельсиновий сік - 150 мілілітрів
- Печиво - 10 штук
- Полуниця - 10 штук
- Яйця - 2 штуки
- Шоколадна стружка - 1 Ст. Ложка
- Лікер - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
З'єднайте в блендері апельсиновий сік, лікер і полуницю і збийте в однорідну масу. Це фруктовий соус.
Яєчні білки ретельно збийте з половиною цукру і лимонним соком. Слідкуйте, щоб не потрапило жодної краплі жовтка - якщо це трапиться, нічого не зіб'ється.
Окремо збийте жовтки з рештою цукру, поступово вводячи маскарпоне. Коли досягнете однорідної маси, додайте частинами білки і акуратно перемішайте. Крем готовий.
На дно форми покладіть трохи крему. Печиво занурте в соус на кілька секунд, щоб воно трохи просочилося і викладіть шаром поверх крему. Далі зробіть шар крему такої ж товщини як печиво, потім знову печиво і зверху крем. Накрийте форму кришкою і відправте на 4 години в холодильник. При подачі наріжте на порції, посипте шоколадною стружкою і прикрасьте полуницею.