Тирамісу без «Savojardi»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 30 хв.
Багато хто з нас любить десерт тірамісу. Але не кожен може уявити, що його можна приготувати вдома. А це можливо, замінивши деякі інгредієнти, які не завжди можна дістати.
Опис приготування:
Якщо ви любите італійські десерти так само, як я, то я розповім вам рецепт, як приготувати тірамісу без"Савоярді" . Печиво"Савоярді" не так-то часто можна зустріти в наших магазинах, тому потрібно знайти йому заміну. Представляю вам десерт на бісквіті, природно дуже смачний. Приступимо!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2, 5 склянки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 3/4 склянки
- Яйце - 12 штук
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
- Sиr маскарпоне - 500 грам
- Заварений розчинна кава - 300 мілілітрів
- Какао - 3 Ст. Ложки
Готуємо бісквіт. Я пропоную приготувати ванільний шифоновий, він відмінно підійде до крему. Змішуємо 1, 5 склянки цукру, борошно, щіпку солі, 1/2 чайної ложки ваніліну, розпушувач. Робимо поглиблення в середині.
Відривна 7 жовтків від білків. Вливаємо їх в центр разом з водою і соняшниковою олією. Все перемішуємо і збиваємо.
В іншому посуді збиваємо білки з лимонною кислотою до стійких піків.
Тепер змішуємо білки з жовткова масою. Виливаємо суміш у форму для випічки на пергамент. Ставимо в духовку при 180 градусах. Випікаємо 30-40 хв.
Як бісквіт охолоне, ріжемо його на шматочки.
Від решти 5 яєць відділяємо жовтки. Збиваємо їх з цукром, що залишився до однорідної маси. Додаємо сир, продовжуємо сильно заважати.
Збиваємо білки до стійких піків, змішуємо їх з сумішшю жовтків і сиру.
У форму для торта викладаємо шматочки бісквіта, які перед цим швидкими рухами занурили в кави. Наливаємо половину крему. Викладаємо другий шар шматочків і крему.
Ставимо в холодильник години на 3. Перед подачею форму знімаємо і посипаємо какао.