Печиво «Savojardi» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати печиво "савоярді" в домашніх умовах, так як воно є головним інгредієнтом популярного десерту "тірамісу" . Печиво виходить розсипчастим, сухим і легким.
«Савоярді» можна використовувати не тільки в якості основи для десерту «Тірамісу», але і як частування до чашечки чаю або кави. Таке печиво тане в роті, так як основою для його приготування служать збиті яйця, тісто виходить дуже насиченим повітрям. Ви можете посипати «Савоярді» цукровою пудрою або полити готове печиво розтопленим шоколадом. Крім того, ці ласощі може служити основою і для інших десертів, наприклад, чізкейк.
- Борошно - 60 грам
- Цукор - 60 грам
- Цукрова пудра - 30 грам
- Білки - 3 штуки
- Жовтки - 2 штуки
1. Відокремте жовтки від білків і збийте міксером з половиною цукру до пишної білої маси. Білки збийте в піну. Поступово додайте цукор, що залишився і збийте до стійких піків.
2. До жовтків частинами додайте просіяне борошно і білки, акуратно перемішуючи тісто лопаткою знизу-вгору.
3. Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок і висадіть на покритий пергаментом деко печиво довгою 8 см. Посипте цукровою пудрою.
4. Надішліть печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин. Гаряче печиво зніміть лопаткою і остудіть. Смачного!