Палички «Savojardi»
(покроковий рецепт з фото)
Всім добре відомий десерт «Тірамісу», а у багатьох - це улюблена солодкість. Сьогодні розповім про те, як приготувати палички "савоярді" . Виявляється, це дуже просто і набагато дешевше, ніж покупні.
Савоярді можна купити вже готові, але набагато вигідніше зробити їх самостійно. Ви можете спекти їх з запасом і використовувати не тільки для приготування «Тірамісу». Перед використанням палички потрібно добре остудити. Якщо у вас немає спеціального кондитерського мішечка, то можете покласти тісто в пакет і обрізати куточок або ж скористатися ложкою.
- Борошно - 65 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
- Білки - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
1. У чашу міксера викладіть жовтки кімнатної температури, додайте цукровий пісок і збивайте 5 хвилин на максимальних обертах, потім додайте ваніль.
2. В окрему миску викладіть білки і збивайте їх до утворення пишної маси з дрібкою солі. Порційно додавайте цукрову пудру і збийте до утворення міцних верхів. Змішайте білки з жовтками і додайте просіяне борошно, перемішайте.
3. Викладіть тісто в кондитерський мішок. Деко застеліть пергаментом і відсадити печиво.
4. Надішліть деко в розігрітий до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
5. Готове печиво перекладіть на тарілку і остудіть, а вже потім використовуйте для випічки або їжте так.