Печиво «Savojardi» («дамські пальчики»)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.
Знамениті"Дамські пальчики" готуються дуже просто. Це ніжне і легке печиво чудово підійде до чаю або кави, а також з ним можна приготувати улюблений багатьма десерт"Тірамісу" .
Опис приготування:
Хочу розповісти, як приготувати печиво"Савоярді" ("Дамські пальчики" ), дуже ніжне печиво, яке служить основою для знаменитого десерту"Тірамісу" . Також це печиво можна подати до чаю або кави. У поєднанні з гарячим напоєм воно просто тане в роті! У цій випічці немає нічого складного, досить дотримуватися пропорції і кроки приготування, щоб в результаті отримати ніжне і легке печиво. Обов'язково порадуйте своїх рідних і гостей такий випічкою, вона не залишить байдужим нікого!
- Борошно - 80 грам
- Цукор - 80 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
1. Білки відокремити від жовтків і за допомогою міксера збийте в стійку піну. Додайте 40 г цукру і збийте міксером до стійких піків.
2. Жовтки збийте з цукром, що залишився і ванільним цукром в пишну білу масу. По черзі додайте до них просіяне борошно і збиті білки, акуратно вимішуючи масу лопаткою.
3. За допомогою кондитерського мішка висадіть на застелений пергаментним папером деко печиво на невеликій відстані один від одного.
4. Посипте печиво цукровою пудрою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-17 хвилин до легкого золотистого кольору. Смачного!