Печиво «дамські пальчики» для «тірамісу»
(покроковий рецепт з фото)
Не кожному по кишені купити готові «Савоярді» в супермаркеті, набагато вигідніше за ціною зробити таке самостійно. Розповім, як приготувати печиво «Дамські пальчики» для «Тірамісу».
Більшість кулінарів воліють купити готові «Савоярді» в магазині, проте вам не важко буде зробити їх самостійно, адже по суті це бісквітне тісто. Вам знадобляться 2 основних інгредієнта, кото завжди є на кухні - це яйця і борошно. Перед тим як відправити печиво пекти, посипте його двічі цукровою пудрою, тоді отримаєте гарний колір.
- Яйця - 6 штук
- Ваніль - 0, 5 штуки
- Цукор - 115 грам
- Борошно - 75 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 60 грам
- Цукрова пудра - За смаком
1. Мартенс відділи Желтков. Білки викладіть в миску, додайте до них цукор.
2. Збивайте курячі білки до утворення стійких піків.
3. В іншій мисці збийте курячі жовтки з насінням половинки стручка ванілі.
4. До збитим білкам додайте збиті жовтки.
5. Акуратно перемішайте суміш лопаткою зверху вниз, щоб білки не впали.
6. Змішайте крохмаль і борошно, просійте в миску до яєць в три заходи, перемішайте.
7. В кондитерський мішок викладіть тісто, відсадити печиво на деко з пергаментом.
8. Посипте печиво цукровою пудрою і почекайте 5-10 хвилин, потім знову посипте цукровою пудрою.
9. Надішліть деко в розігрітий до 210 градусів духовку на 10-12 хвилин.
10. Готове печиво дістаньте і остудіть, потім використовуйте для десерту або їжте просто так.