Дамські пальчики зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Торт під красивою назвою "дамські пальчики" не тільки красиво і оригінально виглядає на святковому столі, він ще дуже смачний. Весь секрет приготування криється в його технології.
Щоб приготувати цей торт, вам знадобиться спекти заварне печиво, яке називається "дамські пальчики" . Саме воно буде основою десерту. Смачний і ароматний крем не дозволить торту бути сухим. Щоб дізнатися, як приготувати такий торт, читайте рецепт.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 180 грам
- Харчова сіль - 1/2 чайних ложки
- Курине яйце - 5 штук
- Крем - 400 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Гіркий шоколад - 50 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
У невелику каструльку влийте воду, додайте сіль і додайте 150 грам вершкового масла. Нагрійте це все на невеликому вогні, щоб масло розтануло.
Просійте борошно через сито і додайте її в масляну суміш. Швидко замісіть тісто, яке повинно бути м'яким, не прилипає до рук.
Залиште тісто на п'ять хвилин, щоб воно охололо. Потім вбийте в нього сирі курячі яйця і ретельно перемішайте ложкою або віночком до однорідності.
Викладіть тісто в кулінарний мішок. Застеліть деко пергаментом для запікання. Отсадіте на нього тісто у формі "дамських пальчиків" невеликого розміру. Потім запікайте їх у духовці при температурі 200 градусів 20 хвилин.
В окремій мисці збийте за допомогою міксера сметану, цукрову пудру і трохи ванілі. Маса повинна стати однорідної консистенції.
У форму для запікання викладіть остиглі "дамські пальчики", додайте до них крем зі сметани. Ретельно перемішайте крем з печивом і поставте в холодильник для застигання.
Тим часом приготуйте глазур. Для цього розтопіть залишки вершкового масла, шоколад і молоко. Застиглий торт дістаньте з форми, полийте його глазур'ю і подавайте до столу.