Торт «дамські Пальчики»
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий всім смак і вигляд - так, в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати торт "дамські пальчики". Заварне тісто і сметанний крем можна доповнити ягодами, цедрою цитрусових або сухофруктами.
Цей тортик буде набагато смачніше, якщо постоїть у холодильнику ніч. Тоді пальчики повністю просочаться кремом і стануть дуже ніжними. Ви можете взяти і інший крем, але для традиційного рецепту характерний саме сметанний. Прикрасити торт можна шматочками фруктів, цукатами, тертим шоколадом або мигдалем. Дуже легкий в приготуванні торт і один з найкорисніших. Раджу порадувати ним своїх рідних і близьких!
- Цукор - 15 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 150 грам
- Молоко або вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 500 грам
- Цукрова пудра - 1 Склянка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Борошно змішайте з сіллю, цукром і перемішайте.
3. Покладіть масло в молоко, на повільному вогні підігрійте. Коли масло розтане, доведіть масу до кипіння.
4. В масло з молоком додайте борошно, все перемішайте, дайтетісту охолонути 10 хвилин.
5. Поступово додайте яйця, кожен раз добре розмішуючи.
6. За допомогою кондитерського мішка "висадіть" на деко невеликі "пальчики" .
7. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте до золотистого кольору.
8. Збийте сметану з цукровою пудрою для крему. Умочіть в ньому "пальчики" .
9. Викладіть все на блюдо і прикрасьте торт. Смачного!