Заварний торт «дамські пальчики»
(покроковий рецепт з фото)
Заварне тісто з дитинства було для мене загадкою. Здавалося, що сама я ніколи не навчуся його готувати. Як можна "варити тісто"? Зараз покажу, як приготувати заварний торт "дамські пальчики"!
Насправді заварне тісто не таке вже й примхливе, як може здатися новачкам в непростій справі - випічці. І воно набагато легше готується, ніж той же самий бісквіт. Такий тортик я готую завжди напередодні, щоб він як слід просочився. Тісто робиться за принципом заварних тістечок, тільки форма у нас буде у вигляді витончених жіночих пальчиків.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 1 Склянка
- Яйця курячі - 4 штуки
- Крем - 500 грам
- Цукор - 250 грам
У мініатюрну каструльку наливаємо воду і кладемо масло. Кидаємо буквально щіпку солі. Ставимо на вогонь, заважаємо, доводимо до кипіння. Просіваємо в розтануло масло борошно, помішувати ложкою (у мене дерев'яна лопатка). Робимо максимально слабкий вогонь. Вбиваємо яйця по черзі. Заварний масу збиваємо міксером.
Тісто перекладаємо в пакет, у якого відрізаємо куточок (можна спочатку взяти спеціальний кулінарний мішок). Малюємо з його допомогою на пергаменті ось такі от довгі жіночі пальчики. Відправляємо їх в духовку і запікаємо 20-25 хвилин при 170 градусах.
Як тільки "пальчики" охолонуть, сметану з'єднуємо з цукром і заважаємо ложечкою (не збивайте! ). Викладаємо пальчики в скляну форму, заливаємо їх шар за шаром нашим сметанним кремом.
Прибираємо тортик в холодильник, він повинен настоятися. Перед подачею прикрашаємо його, як вам подобається. Смачного, друзі!