Голубці в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви є щасливими володарями кухонної техніки, тоді візьміть на замітку рецепт приготування голубців в скороварці. Це не тільки швидко і зручно, але і дуже смачно.
Приготувати голубці в скороварці в домашніх умовах досить просто. Головна перевага - не потрібно стежити за процесом, так як техніка зробить все за вас. Голубці виходять дуже ніжним не втрачають своєї форми, так що їх можна подати навіть до святкового столу.
- Капуста - 1 штука
- М'ясний фарш - 750-800 грам
- Мал - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Спеції - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку необхідно підготувати капусту. Спершу зняти верхні листи, а потім опустити її на 2-3 хвилини в окріп (можна відправити в мікрохвильовку). Акуратно дістати і остудити. Зняти листочок і розрізати його навпіл, прибираючи жорстку перетинку, щоб голубці в скороварці в домашніх умовах вийшли ніжні.
2. Далі можна зайнятися начинкою. В рецепт приготування голубців в скороварці можна використовувати як свинину, так і яловичину. М'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку, додавши туди цибулю. Вбити яйце, посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції і зелень. Все ретельно перемішати.
3. На підготовлений капустяний лист викласти невелику кількість начинки.
4. Акуратно загорнути, прибравши всі краї.
5. На дно скороварки налити трохи олії і обсмажити голубці з двох сторін до апетитної скориночки.
6. Обсмажені голубці відкласти в сторону і викласти наступну партію.
7. Потім все голубці викласти в чашу і додати трохи води. Класичний рецепт голубців в скороварці можна доповнити невеликою кількістю сметани або томатної пасти, розведеними у воді. Гасити близько 20 хвилин до готовності. Щоб голубці просто танули в роті час можна збільшити до 30 хвилин.