Індичка з картоплею в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки скороварці можна приготувати страву в кілька разів швидше, ніж в мультиварці або в каструлі, на пательні. Розповім рецепт страви, як приготувати індичку з картоплею в скороварці.
Сьогодні можна знайти окрему скороварку або мультиварку з функцією скороварки. У мене останній варіант. Така машина більш сучасна і зручна у використанні. Можна використовувати будь-які частини індички, залишити їх цільними або нарізати шматочками. Картопля після приготування розминаю в пюре. К столу подаю блюдо горячим.
- Індичка - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 70 грам
- Курячий бульйон - 250 мілілітрів
- Оливкова олія - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець - 1 щіпка
- Шавлія - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 1 кілограм
- Пармезан - 30 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Мою індичку і витираю серветками, натираю сіллю і перцем.
2. Обсмажую індичку з додаванням оливкової олії до рум'яної скоринки (по 4-5 хвилин з кожного боку). Перекладаю в тарілку.
3. Мою і нарізаю цибулю, морква, селера і часник. В чашу скороварки вливаю оливковое масло, викладаю часник і цибулю, обсмажую до м'якості, потім додаю моркву і селеру. Кладу лавровий лист, чебрець і шавлія.
4. Викладаю в чашу скороварки обсмажені раніше індичі ніжки і наливаю бульйон, зверху встановлюю чашу для пароварки і викладаю очищений і вимитий картопля. Закриваю кришку і готую в режимі «Гасіння» / «М'ясо» і виставляю час - 20 хвилин, після закінчення процесу чекаю ще 10-15 хвилин, щоб послабити тиск.
5. Відкриваю кришку і перекладаю картопля в миску, додаю тепле молоко, сіль, перець і тертий пармезан, толку до стану пюре.
6. Додаю в пюре вершкове масло, гарненько перемішую.
7. Дістаю індичку з скороварки. Готую соус: вливаю в чашу крахмал, розведений в 2 столових ложках води, солю і перчу за смаком. Викладаю індичку на блюдо, поруч - картопля, поливаю соусом.