Яловичина в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Є два способи, як приготувати яловичину соковитою і ніжною: перший - гасити м'ясо протягом декількох годин, другий - приготувати яловичину в скороварці, на мій погляд, цей варіант і швидше і простіше.
Приготування м'яса зазвичай досить тривалий процес, адже його потрібно довго гасити або запікати, щоб воно вийшло м'яким і ніжним. Але якщо часу не так багато, цілком можна прискорити справу і скористатися підручній технікою, і сьогодні я розповім вам, як приготувати яловичину в скороварці. У такій чудовій добротної посуді м'ясо завжди виходить ніжним, соковитим і м'яким, а часу на приготування ви витратите набагато менше, ніж при використанні каструлі або в духовці. Насправді такий простий рецепт яловичини в скороварці дуже зручний і простий, тому я всім його рекомендую спробувати.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, хміль-сунелі, сушена зелень)
- Сіль - За смаком
Отже, промиваємо м'ясо і обтирає його паперовими рушниками, потім нарізаємо яловичину на невеликі шматочки.
Скороварку ставимо на вогонь і наливаємо в неї трохи рослинного масла. Обсмажуємо на маслі нарізану півкільцями ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
Потім додаємо до цибулі шматочки яловичини, продовжуємо все обсмажувати, поки з м'яса не випарується волога.
Після того як м'ясний сік википів, смажимо яловичину до рум'яної скоринки, помішуючи, ще хвилин 10-15.
Тепер наливаємо в скороварку воду так, щоб рідина повністю накривала м'ясо, закриваємо скороварку кришкою і тушкуємо яловичину на повільному вогні протягом 35-40 хвилин. Після закінчення часу випускаємо пар через клапан, відкриваємо кришку, солимо і приправляємо м'ясо спеціями за смаком. Знову закриваємо кришку і готуємо яловичину ще 10 хвилин.
Через 10 хвилин ми знову відкриваємо клапан, щоб випустити пар, і після цього акуратно знімаємо кришку. Готове м'ясо розкладаємо по тарілочках і подаємо з улюбленим гарніром. Приємного всім апетиту!