Вершково-сирний соус
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний вершково-сирний соус стане прикрасою для багатьох м'ясних чи рибних страв. Соус виходить дуже ситним, звичайно його не можна назвати дієтичним, але смакові якості на першому місці.
Це дуже хороший і простий рецепт приготування вершково сирного соусу. Такий соус підійде до м'яса, риби або птиці. А також стане прекрасною закускою до овочів або гарніру. Для приготування використовуються найпростіші інгредієнти: вершки, сир твердий, сіль, перець, масло вершкове і борошно. Готовий соус можна прикрасити зеленню (петрушкою або кропом). Хай щастить!
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 грам(11%)
- Сир пармезан - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Поставте сковороду на середній вогонь, розтопіть вершкове масло. Всипте борошно і перемішайте, до однорідної маси.
Поступово маса повинна придбати коричневий колір.
Додаємо вершки і розмішуємо всю масу віночком. Розмішуємо так, щоб не було грудочок. Доводимо до кипіння.
Сіль і перець додаємо за смаком.
Потім додаємо тертий сир і перемішуємо. Чекаємо поки сир розплавиться.
Все готово! Я використовував соус із запеченою філе тілапії. Смачного!