Рецепт Вершково-сирний мус фото

Вершково-сирний мус
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Десерти, Мус

У багатьох сім'ях вершково-сирний мус - це улюблений сніданок. Такий десерт можна готувати і на полуденок, і не тільки дітям, так що сміливо подавайте вершково-сирний мус і у свята!

Пропоную вашій увазі відмінне ласощі, яке дуже люблять і дорослі, та діти. Готується вершково-сирний мус не більше години, застигає теж близько години. Ягоди і фрукти можете брати на свій смак. З сиром відмінно поєднуються персики, банани, малина, полуниця, чорниця, брусниця і так далі.

  • Сир - 400 грам
  • Крем - 100 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Фрукти, ягоди - За смаком (на вибір)
вершково-сирний мус - фото крок 1
1. Для цього мусу можна брати сир будь-якої жирності, але я рекомендую 0% або максимум 5%, оскільки в нього додається сметана і він виходить досить жирним.
вершково-сирний мус - фото крок 2
2. Додаємо сметану (20% жирності), починаємо замішувати мус.
вершково-сирний мус - фото крок 3
3. Вводимо цукрову пудру і замішуємо масу блендером. При бажанні можна додати трохи ванільного цукру.
вершково-сирний мус - фото крок 4
4. Фрукти, ягоди та горіхи додавайте на ваш смак. Я вирішила взяти підсмажений арахіс, подрібнити його.
вершково-сирний мус - фото крок 5
5. Додаємо його в нашу сирну масу, все перемішуємо.
вершково-сирний мус - фото крок 6
6. Тепер потрібно збити ягоди / фрукти. У мене була заморожена брусниця. Я збила її з цукровою пудрою в блендері до стану пюре.
вершково-сирний мус - фото крок 7
7. Тепер викладаємо сирну масу в склянку, потім поливаємо ягідним соусом, потім знову сирна маса - і знову ягідний соус. І так, поки не дійдете до верху склянки.
вершково-сирний мус - фото крок 8
8. Виходить ось так красиво. Зверху посипаємо все горіхами, що залишилися, відправляємо вершково-сирний мус в холодильник, щоб маса трохи застигла. Приблизно через годину вершково-сирний мус можна подавати до столу. Дітям краще давати його не з холодильника, а відразу після приготування.

Схожі рецепти