Варення з груш без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Цукор зазвичай додається в варення, щоб груші змогли пустити сік - це і надає варення такий хороший смак. Але існує і дієтичний рецепт приготування варення з груш без цукру.
Щоб приготувати варення з груш без води в домашніх умовах, найкраще скористатися мікрохвильовкою. Це дозволить без зайвих зусиль і протягом години отримати на виході смачне і корисне блюдо, яке завжди до місця, особливо якщо ви дотримуєтеся дієти.
- Груші - 400 грам
- Персик - 400 грам
Моєму фрукти в холодній воді і витираємо їх паперовими рушниками. Позбавляємося від кісточки в персику та серцевини в груші. Ріжемо фрукти на дрібні шматочки, а грушу попередньо ще і чистимо.
Доводимо фрукти до стану пюре за допомогою блендера, м'ясорубки або Картоплем'ялки.
Розміщуємо масу в ємність, в якій вона буде готується. Бажано, щоб це була термостійкий миска. Включаємо в мікрохвильовці таймер на 20 хвилин і варимо на максимальній потужності. Час від часу відкриваємо дверцята, щоб помішувати масу.
Отриману масу варимо вдруге при 60-80% потужності протягом півгодини. Обсяг варення буде зменшуватися в процесі, варіння, але це нормально - цього ми і добивалися.
По готовності переливаємо джем на блюдце. Він не повинен розтікатися, повинен бути досить густим - в цьому випадку ви зрозумієте, що зробили правильно.