Рецепт Полуничне варення без цукру фото

Полуничне варення без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Мед, Полуниця
Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

В силу різних причин люди можуть відмовлятися від вживання цукру. Але це не привід відязикатися від чудового полуничного варення. Як його приготувати без цукру - дивіться рецепт.

Чудове варення, до того ж дуже корисне.

1. Ретельно промийте полуницю під проточною водою. Видаліть хвостики і зріжте пошкоджені місця.

2. Подрібніть ягоди в блендері в пюре і перелийте в каструлю.

3. Додайте мед і терте яблуко без шкірки. Перемішайте і доведіть до кипіння.

4. Потім зменшіть вогонь і дайте покипіти 15 хвилин. Знімайте піну в міру її утворення.

5. Готове варення розлийте по ємностей, охолодіть і приберіть в холодильник.

У такому вигляді варення може зберігатися близько 2-х місяців. Якщо його помістити в морозилку - то до півроку. Використовувати можна як інгредієнт для десертів, прикраси або просто вприкуску до чаю.

Смачного!


  • Полуниця - 2, 7 кілограма
  • Мед - 4 склянки
  • Яблука - 2 штуки
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
Чудове варення, до того ж дуже корисне.

1. Ретельно промийте полуницю під проточною водою. Видаліть хвостики і зріжте пошкоджені місця.

2. Подрібніть ягоди в блендері в пюре і перелийте в каструлю.

3. Додайте мед і терте яблуко без шкірки. Перемішайте і доведіть до кипіння.

4. Потім зменшіть вогонь і дайте покипіти 15 хвилин. Знімайте піну в міру її утворення.

5. Готове варення розлийте по ємностей, охолодіть і приберіть в холодильник.

У такому вигляді варення може зберігатися близько 2-х місяців. Якщо його помістити в морозилку - то до півроку. Використовувати можна як інгредієнт для десертів, прикраси або просто вприкуску до чаю.

Смачного!

Схожі рецепти