Полуничне варення без цукру
(покроковий рецепт з фото)
В силу різних причин люди можуть відмовлятися від вживання цукру. Але це не привід відязикатися від чудового полуничного варення. Як його приготувати без цукру - дивіться рецепт.
Чудове варення, до того ж дуже корисне.
1. Ретельно промийте полуницю під проточною водою. Видаліть хвостики і зріжте пошкоджені місця.
2. Подрібніть ягоди в блендері в пюре і перелийте в каструлю.
3. Додайте мед і терте яблуко без шкірки. Перемішайте і доведіть до кипіння.
4. Потім зменшіть вогонь і дайте покипіти 15 хвилин. Знімайте піну в міру її утворення.
5. Готове варення розлийте по ємностей, охолодіть і приберіть в холодильник.
У такому вигляді варення може зберігатися близько 2-х місяців. Якщо його помістити в морозилку - то до півроку. Використовувати можна як інгредієнт для десертів, прикраси або просто вприкуску до чаю.
Смачного!
- Полуниця - 2, 7 кілограма
- Мед - 4 склянки
- Яблука - 2 штуки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
1. Ретельно промийте полуницю під проточною водою. Видаліть хвостики і зріжте пошкоджені місця.
2. Подрібніть ягоди в блендері в пюре і перелийте в каструлю.
3. Додайте мед і терте яблуко без шкірки. Перемішайте і доведіть до кипіння.
4. Потім зменшіть вогонь і дайте покипіти 15 хвилин. Знімайте піну в міру її утворення.
5. Готове варення розлийте по ємностей, охолодіть і приберіть в холодильник.
У такому вигляді варення може зберігатися близько 2-х місяців. Якщо його помістити в морозилку - то до півроку. Використовувати можна як інгредієнт для десертів, прикраси або просто вприкуску до чаю.
Смачного!