Полуничне варення без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Таке варення зберігається тільки в холодильнику в стерильних баночках.
Варити таке полуничне вапенье дійсно немає потреби, ягоди просочуються солодким сиропом і зберігають прекрасний колір і аромат свіжої полуниці.
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
1. Збираємо свіжу полуницю.
2. Відбираємо тільки стиглі і здорові ягоди. Відміряємо цукор.
3. Промиваємо полуницю, відриваємо хвостики.
4. Кожну полуничку ріжемо на 4 частини вздовж.
5. Посипаємо цукром. І так кожен шар повторюємо. Спочатку полуниця, потім цукор.
6. Самий останній шар - цукор. Ми залишаємо полуницю на ніч, накриваємо кришкою.
7. Вранці прогріємо на слабкому вогні, доводячи полуницю до 60 градусів, щоб повністю розчинився цукор. Вимикаємо вогонь. Стерилізуємо баночки.
8. Розливаємо по стерильним банкам, накриваємо кришками до охолодження, потім закручуємо і зберігаємо в холодильнику.