Малинове варення без варіння на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кожна мама намагається для свого малюка зберегти "вітамінки" літа. Я не виключення, сьогодні хочу поділиться простим рецептом, як приготувати малинове варення без варіння на зиму!
Малинове варення не дарма заготовляють в свіжому вигляді, адже в цій ягідці міститься природний аспірин. Він здатний знизити температуру, має сечогінний ефект, і це відмінний засіб при застуді! Будьте здорові!
- Малина - 500 грам
- Цукор - 750 грам
Підготуйте продукти для варення. Ягоди переберіть, щоб в варення потрапили тільки здорові і стиглі. Простерилизуйте баночки і кришки.
Вимийте в друшляку малину, дайте стекти воді. Невеликими партіями придушити ягоди за допомогою маточки або товкачем для картоплі.
Перемішайте подрібнену малину з цукром. Залиште в теплі на 6 годин, періодично перемішуйте варення, щоб повністю розчинився цукор.
Розкладіть варення по стерильним баночках. Закрутіть щільно кришками і зберігайте в холодильнику.
Використовуйте "живе" малинове варення як соус для морозива, в пироги, до чаю і т.Д