Малинове варення без води
(покроковий рецепт з фото)
Таке малинове варення без води в домашніх умовах виходить соковитим і смачним, адже, по суті, тут варення уварюється у власному соку, а значить, виходить більш реальним і ароматним!
Як вид, цей класичний рецепт малинового варення без води можна віднести до розряду простих. До того ж, можна зробити це варення ще більш корисним, якщо не додавати цукор - тоді воно ще й дієтичним вийде, та й як ліки буде функціонувати найкраще. Тому, знаючи, як приготувати малинове варення без води самостійно, не бачу приводу відкласти підготовку!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
1. Стерилізуємо банки.
2. Перебираємо малину. Краще її не мити, щоб не зіпсувалася. Пересипаємо з цукром.
3. Обережно закладаємо ягоди в банки. Можна в кожну банку додати ще по столовій ложці цукру зверху.
3. У велику каструлю заливаємо трохи водички, закладаємо наші банки, чекаємо, поки варення не вляжеться і ягоди не потонуть у своєму ж соку.
4. Закриваємо ягоди кришками, тримаємо ще півгодини на невеликому вогні. Закочує стерильними кришками - готово!