Рецепт Варення з абрикосів без води фото

Варення з абрикосів без води
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Щоб приготувати неймовірно смачне варення з абрикосів нам знадобиться всього два інгредієнти: самі абрикоси і цукор, Ну і, звичайно ж, трошки терпіння, щоб не з'їсти ці ласощі в процесі.

Я думаю, у кожної господині є свої секрети приготування варення, за допомогою яких ці ласощі виходить особливо смачним. Ну а я вважаю, що коли язик йде про варення, то тут не треба нічого вигадувати та мудрувати велосипед, адже чим менше додаткових інгредієнтів ми додамо, тим більш насиченою і яскравіше вийде смак нашого ласощі. І сьогодні я хочу розповісти вам, як закатати варення з абрикосів без води, найсмачніший і ароматний десерт на світлі. Тут ми просто засиплемо абрикоси цукром і почекаємо, поки плоди самі пустять сік, а потім зваримо їх невеликими порціями абсолютно без додавання будь-якої рідини, завдяки чому варення вийде особливо ароматне, а його смак буде максимально наближений до смаку свіжих абрикосів. І якщо вже ці сонячні фрукти вже зовсім скоро почнуть з'являтися на деревах, то цей простий рецепт варення з абрикосів без води вам, безсумнівно, стане в нагоді в найближчим часом.

  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 1 кілограма
варення з абрикосів без води - фото крок 1
Отже, вибираємо соковиті стиглі абрикоси і ретельно промиваємо їх під холодною водою.
варення з абрикосів без води - фото крок 2
Розрізаємо плоди навпіл і видаляємо і них кісточку.
варення з абрикосів без води - фото крок 3
Акуратно розколюємо кожну кісточку за допомогою молотка і дістаємо ядро.
варення з абрикосів без води - фото крок 4
Потім викладаємо половинки абрикосів в глибоку каструлю або таз, додаємо ядерця і засипаємо все цукром. Накриваємо посуд рушником і залишаємо абрикоси так до тих пір, поки вони не пустять досить соку і поки цукор не розчиниться.
варення з абрикосів без води - фото крок 5
Через декілька годин у нас утворюється досить соку, а це значить, що можна приступати до варіння. Отже, беремо будь-який посуд з нержавіючої сталі і викладаємо в неї 2 склянки абрикосів з соком і цукром.
варення з абрикосів без води - фото крок 6
Ставимо посуд на сильний вогонь і доводимо масу до кипіння.
варення з абрикосів без води - фото крок 7
Потім зменшуємо вогонь до середнього і варимо вариво, помішуючи, не більше 4-5 хвилин.
варення з абрикосів без води - фото крок 8
Переливаємо гаряче варення в стерилізовані баночку, а в каструлю відправляємо варитися нову порцію варення.
варення з абрикосів без води - фото крок 9
Коли баночка буде заповнена повністю, почекаємо, поки варення охолоне, і закатати його. Зберігається це ласощі досить добре в прохолодному темному місці. Смачного!

Схожі рецепти