Варення з чорниці без води
(покроковий рецепт з фото)
Таке варення з чорниці без води в домашніх умовах виходить дуже ароматним і густим, апетитним на вигляд. Адже по суті ми ягоди желіруем в даному випадку в цукрі, а не розбавляємо водою. Смачно!
Такий рецепт приготування варення з чорниці без води здорово виглядає і чудово пахне. А вже на смак яке чудове - пальчики оближеш! Навіть мої домашні, які не сильно-то люблять солодощі, цей класичний рецепт варення з чорниці без води оцінили сповна, до зими жодна баночка не дожила!
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
1. Ягоди перебираємо і прибираємо весь дрібне сміття.
2. Добре промиваємо в холодній воді, один раз обшпарюємо окропом.
3. Перемішаємо з цукром і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімемо пінку і чекаємо, поки розчиниться весь цукор і ягоди пустять сік.
4. Уварюємо до потрібної вам консистенції, розливаємо по стерильним баночках і закриваємо на зиму. Готово!