Варення з груш без води
(покроковий рецепт з фото)
Щоб варення було густим і максимально солодким, його краще варити у власному соку. Пропоную вам рецепт приготування варення з груш без води.
Це швидкий і порівняно простий рецепт приготування варення з груш з води. Головне в цьому рецепті - встигнути вчасно додати інгредієнти і уникнути пригорання, так як приготування проходить на високих температурах.
- Груші - 4 склянки
- Цукор - 5 склянок
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Пектин - 1 штука

Моєму груші, очищаємо від шкірки.

Ріжемо груші шматочками. Від серцевини позбавляємося.

Відміряємо, скільки нам знадобиться цукру, щоб відразу додати його в процесі варіння.

Доводимо м'якоть груші до стану пюре.

Сипем пачку пектину. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння на середньому вогні,

Додаємо цукор, постійно помішувати вміст каструлі, щоб уникнути пригорання.

Варення має прокипіти ще 2-3 хвилини. Щоб зменшити утворення пінки, додаємо маленький шматок вершкового масла або маргарину. Помішуємо. Відразу ж знімаємо варення з вогню і переливаємо в заздалегідь заготовлені простерилізовані банки.