Рецепт Варення з груш без води фото

Варення з груш без води
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Щоб варення було густим і максимально солодким, його краще варити у власному соку. Пропоную вам рецепт приготування варення з груш без води.

Це швидкий і порівняно простий рецепт приготування варення з груш з води. Головне в цьому рецепті - встигнути вчасно додати інгредієнти і уникнути пригорання, так як приготування проходить на високих температурах.

  • Груші - 4 склянки
  • Цукор - 5 склянок
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Пектин - 1 штука
варення з груш без води - фото крок 1
Моєму груші, очищаємо від шкірки.
варення з груш без води - фото крок 2
Ріжемо груші шматочками. Від серцевини позбавляємося.
варення з груш без води - фото крок 3
Відміряємо, скільки нам знадобиться цукру, щоб відразу додати його в процесі варіння.
варення з груш без води - фото крок 4
Доводимо м'якоть груші до стану пюре.
варення з груш без води - фото крок 5
Сипем пачку пектину. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння на середньому вогні,
варення з груш без води - фото крок 6
Додаємо цукор, постійно помішувати вміст каструлі, щоб уникнути пригорання.
варення з груш без води - фото крок 7
Варення має прокипіти ще 2-3 хвилини. Щоб зменшити утворення пінки, додаємо маленький шматок вершкового масла або маргарину. Помішуємо. Відразу ж знімаємо варення з вогню і переливаємо в заздалегідь заготовлені простерилізовані банки.

Схожі рецепти