Рецепт Варення з айви без води фото

Варення з айви без води
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Айва
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Є кілька способів приготування варення з айви і кожна господині вибирає той, який здається їй найбільш вдалим. Я пропоную вам зробити варення з айви без води з насиченим яскравим смаком.

Опис приготування:

Думаю, у багатьох смак цього ароматного варення асоціюється з дитинством, у моєї бабусі це було коронна страва, яке вона старанно готувала для нас. Зараз я сама роблю варення з айви без води в домашніх умовах за бабусиним рецептом і радую цими ласощами своїх рідних. На перший погляд може здатися, що його приготування - це трудомісткий процес, але насправді, сильно напружуватися вам не доведеться, адже основна частина приготування піде без вашої безпосередньої участі. Та й в будь-якому випадку варення вийде таке смачне і ароматне, що ви ні на хвилину не пошкодуєте про витрачений час і сили, так що все, що вам зараз необхідно зробити, це уважно ознайомиться з тим, як закатати варення з айви без води.

  • Айва - 1 кілограм (з тонкою шкіркою)
  • Цукор - 1 кілограм
варення з айви без води - фото крок 1
Отже, гарненько промиваємо айву і витираємо її насухо. Розрізаємо її навпіл і видаляємо серцевину, потім нарізаємо айву на невеликі шматочки.
варення з айви без води - фото крок 2
Оскільки ми будемо готувати варення без води, нам необхідно, щоб айва пустила сік, для цього її необхідно засипати цукром.
варення з айви без води - фото крок 3
Викладаємо нарізану айву в неглибоку широку каструлю і посипаємо половиною від всього цукру і залишаємо на добу. На наступний день досипаємо цукор, що залишився і знову залишаємо айву на день пускати сік. Потім масу необхідно акуратно перемішати і ще на один день залишити її в спокої. Завдяки такому довгому вистоювання навіть без води у нас вийде достатня кількість рідини.
варення з айви без води - фото крок 4
На третю добу можемо приступити до самої варінні. Ставимо посуд з айвою на середній вогонь і доводимо рідину до кипіння, потім вогонь зменшуємо і варимо вариво протягом години. Якщо ви хочете, щоб воно вийшло не таке густе, то варити варення необхідно тільки 40 хвилин.
варення з айви без води - фото крок 5
Розкладаємо варення по стерилізованим банкам і закриваємо їх кришками, а взимку, коли захочеться чогось солоденького, просто відкриваємо баночку з варенням і насолоджуємося його приголомшливим смаком. Смачного!

Схожі рецепти