Картопляний гратен з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, багато хто готує таке ж і дуже схоже блюдо, але про всяк випадок поділюся з вами рецептом. А, може, я нагадаю вам про давно забутому блюді або подам ідею смачного і ситного обіду? дивіться!
Сьогодні у мене на обід смачний картопляний гратен з м'ясом, або по-простому - картопляна запіканка з м'ясом. Можу сміливо вас запевнити: це дуже і дуже смачно. А ще просто. На весь процес приготування у вас піде трохи більше години, але активного часу буде витрачено всього 15-20 хвилин. І в результаті ви отримаєте готовий обід, в якому смачне м'ясо і гарнір.
- Картопля - 600 грам
- Фарш яловичий - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Йогурт - 300 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть про обполосніть. Якщо ви самі робите фарш, то пропустіть м'ясо через м'ясорубку, але я сьогодні використовую готовий фарш.
Лук поріжте на тонкі півкільця і обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла до прозорості.
На іншій сковороді обсмажте фарш, часто помішуючи, щоб він став розсипчастим. Додайте 2 зубчики часнику, попередньо розчавлених ножем. Також додайте паприку, посоліть за смаком і влийте коньяк. Готуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Картопля наріжте дуже тонкими скибочками (можна за допомогою Овочечистка). Викладіть все скибочки картоплі в глибоку миску і залийте холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль. Потім воду злийте. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть третину всіх скибочок картоплі на дно форми рівним шаром, трохи присолите.
Зверху розкладіть половину обсмаженого лука.
Викладіть половину фаршу, зверху присипте дрібно порізаною зеленню.
Слова викладіть шар картоплі, решті цибулю і фарш, і знову покрийте все залишилися картоплею. Кожен шар картоплі не забудьте трохи присаливать.
По краях форми влийте бульйон. Вершки збийте разом з йогуртом, залийте отриманою сумішшю блюдо. Надішліть в духовку на 40-50 хвилин.
Потім, коли картопля вже буде м'яким, рясно присипте все натертим сиром, і потримайте в духовці ще 10-15 хвилин, щоб сир розплавився.
Картопляний гратен з м'ясом готовий!
Смачного!