Картопляний гратен в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте своїм домашнім або гостям чудове сирно-вершкове картопляне блюдо - картопляний гратен в мультиварці. Готується це блюдо просто, а результат виходить чудовим. Поїхали!
Як приготувати картопляний гратен в мультиварці?
1. Картопля почистіть, промийте, наріжте тонкими пластинками. Швидше і зручніше за все це зробити за допомогою комбайна і насадки мандоліна. Промийте ще раз, щоб позбутися від крохмалю (не обов'язково) і викладіть на паперові рушники.
2. Часник почистіть і подрібніть.
3. Зелень промийте і нарубати. Чебрець можна використовувати сушений.
4. У мисочці змішайте вершки, подрібнений часник і зелень. Додайте улюблені спеції, сіль, перець, перемішайте.
5. Дно чаші мультиварки змастіть маслом. Можна використовувати і рослинне.
6. На дно каструлі внахлест викладіть картоплю, полийте соусом, потім другий шар і знову - соус.
7. Коли всі шари будуть викладені, включите режим "випічка" з 40 хвилин. Якщо картопляні скибочки - товсті, ставте на 60 хвилин.
8. Через 30 хвилин посипте гратен в мультиварці тертим сиром. Для 10 хвилин сир підрум'яниться.
Картопляний гратен в мультиварці готовий!
Смачного!
- Картопля - 8-10 штук
- Жовтий твердий сир - 100 грам
- Вершки жирні - 400 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 30 грам (для змазування чаші мультиварки)
- Зелень - За смаком (петрушка, кріп, чебрець)
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції для картоплі - За смаком (по бажанню)
1. Картопля почистіть, промийте, наріжте тонкими пластинками. Швидше і зручніше за все це зробити за допомогою комбайна і насадки мандоліна. Промийте ще раз, щоб позбутися від крохмалю (не обов'язково) і викладіть на паперові рушники.
2. Часник почистіть і подрібніть.
3. Зелень промийте і нарубати. Чебрець можна використовувати сушений.
4. У мисочці змішайте вершки, подрібнений часник і зелень. Додайте улюблені спеції, сіль, перець, перемішайте.
5. Дно чаші мультиварки змастіть маслом. Можна використовувати і рослинне.
6. На дно каструлі внахлест викладіть картоплю, полийте соусом, потім другий шар і знову - соус.
7. Коли всі шари будуть викладені, включите режим "випічка" з 40 хвилин. Якщо картопляні скибочки - товсті, ставте на 60 хвилин.
8. Через 30 хвилин посипте гратен в мультиварці тертим сиром. Для 10 хвилин сир підрум'яниться.
Картопляний гратен в мультиварці готовий!
Смачного!