Рецепт Пельмені з цільнозерновий борошна фото

Пельмені з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, М'ясо, Фарш, Цільнозернове борошно
На обід
Гарячі страви, Пельмені

Пельмені - одне з найпопулярніших страв в Росії. Хочу поділитися з вами незвичайним рецептом - тестом з цільнозерновий борошна.

Цельнозерновую борошно можна вважати природною біодобавкою, адже вона містить велику кількість корисних для організму хімічних елементів. З неї просто чудово виходить домашній хліб, млинці, пряники, піца або вареники. Я розповім, як приготувати пельмені з цільнозерновий борошна. Додавання такого борошна в тісто для пельменів, зробить це блюдо не тільки корисним, але і навіть трохи скоротить його калорійність. Не тільки шанувальники дієт, але і прихильники правильного харчування зможуть оцінити такі пельмені по достоїнству! Фарш можна взяти будь-який, у мене зі свинини і яловичини.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 400-500 грам (пшеничне цільнозернових)
  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Зелень свіжа - За смаком (по бажанню)
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 2
У глибоку миску налийте воду, додайте 0, 5 ç.l. Солі, яйце і рослинне масло. Перемішати все між собою.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 3
Частинами додайте борошно.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 4
Перемішуйте тісто спочатку ложкою, потім коли стане важко перемішувати, продовжите заміс руками, підсипаючи борошно, що залишилося.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 5
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто не повинно липнути до рук, воно повинно вийти щільне, але еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин, після чого вимісити руками ще раз.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 6
Фарш з'єднайте з нарізаною дрібними кубиками цибулиною і подрібненої свіжою зеленню. Додайте трохи холодної води або бульйону для соковитості, посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 7
Від тесту відріжте шматок і розкачайте в пласт, товщиною приблизно 2 мм. Поверхня столу я нічим не посипаю, тісто еластичне і зручне в роботі. Склянкою або чаркою (в залежності від бажаного розміру пельменів) виріжте гуртки.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 8
На середину гуртка покладіть начинку з фаршу. Сформуйте руками пельмень будь-яким звичним способом.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 9
Таким чином необхідно наліпити все пельмені. Їх можна заморозити про запас або відразу відварити в киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, в залежності від розміру.
пельмені з цільнозерновий борошна - фото крок 10
Пельмені з цільнозерновий борошна готові. Подавайте їх зі сметаною, вершковим маслом і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти