Пельмені з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені - одне з найпопулярніших страв в Росії. Хочу поділитися з вами незвичайним рецептом - тестом з цільнозерновий борошна.
Цельнозерновую борошно можна вважати природною біодобавкою, адже вона містить велику кількість корисних для організму хімічних елементів. З неї просто чудово виходить домашній хліб, млинці, пряники, піца або вареники. Я розповім, як приготувати пельмені з цільнозерновий борошна. Додавання такого борошна в тісто для пельменів, зробить це блюдо не тільки корисним, але і навіть трохи скоротить його калорійність. Не тільки шанувальники дієт, але і прихильники правильного харчування зможуть оцінити такі пельмені по достоїнству! Фарш можна взяти будь-який, у мене зі свинини і яловичини.
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 400-500 грам (пшеничне цільнозернових)
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком (по бажанню)
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску налийте воду, додайте 0, 5 ç.l. Солі, яйце і рослинне масло. Перемішати все між собою.
Частинами додайте борошно.
Перемішуйте тісто спочатку ложкою, потім коли стане важко перемішувати, продовжите заміс руками, підсипаючи борошно, що залишилося.
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто не повинно липнути до рук, воно повинно вийти щільне, але еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин, після чого вимісити руками ще раз.
Фарш з'єднайте з нарізаною дрібними кубиками цибулиною і подрібненої свіжою зеленню. Додайте трохи холодної води або бульйону для соковитості, посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.
Від тесту відріжте шматок і розкачайте в пласт, товщиною приблизно 2 мм. Поверхня столу я нічим не посипаю, тісто еластичне і зручне в роботі. Склянкою або чаркою (в залежності від бажаного розміру пельменів) виріжте гуртки.
На середину гуртка покладіть начинку з фаршу. Сформуйте руками пельмень будь-яким звичним способом.
Таким чином необхідно наліпити все пельмені. Їх можна заморозити про запас або відразу відварити в киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, в залежності від розміру.
Пельмені з цільнозерновий борошна готові. Подавайте їх зі сметаною, вершковим маслом і зеленню. Смачного!