Млинці з цільнозерновий борошна на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Цільнозернових борошно вважається більш корисною, ніж звичайна, і відмінно підходить для солодкої випічки, але є кілька тонкощів приготування страв з такого борошна, про які ви дізнаєтеся в цьому рецепті.
Не лякайтесь, що тісто виходить дуже рідким: в цьому і є весь секрет тонких млинців. Залишки тесту зливаються зі сковороди, що дозволяє спекти ідеально тонкі млинці. Особливість цільнозерновий борошна в тому, що їй потрібно трохи більше часу для набухання, ніж борошні вищого сорту, тому залиште напівготове тісто при кімнатній температурі хоча б на 30 хвилин. Готові млинці можна змастити розтопленим вершковим маслом або полити сиропом.
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Борошно - 8 Ст. Ложок (цільнозерновий)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Окріп - 230 мілілітрів
1. Яйця кімнатної температури збийте вінчиком. Додайте весь цукор і знову протягом 1-2 хвилини збийте масу віночком. Додайте сіль, соду і половину молока.
2. Перемішайте і додайте борошно. Замісити однорідне тісто, розмішуючи його віночком в одну сторону. Залиште тісто при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, воно стане гущі.
3. Додайте молоко, що залишилося, розмішуючи тісто віночком. Знову залиште тісто на 5 хвилин при кімнатній температурі, після чого додайте ополоник окропу і добре розмішайте.
4. Додайте тепле рослинне масло. Сковороду змажте рослинним маслом і розігрійте на середньому вогні. Налийте в сковороду повний ополоник тесту, розподіліть його в сковороді і злийте залишок назад в миску.
5. Смажте млинці на вогні нижче середнього до золотистого кольору з обох сторін. За бажанням змастіть млинці розтопленим вершковим маслом. Смачного!