Аджика з болгарського перцю без помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Що таке аджика? Найчастіше використовують томати, перець, спеції. Але існує аджика з болгарського перцю без додавання томатів. Дивіться, як приготувати аджику з болгарського перцю без помідорів.
При роботі з гострим пекучим перцем пам'ятайте про правила безпеки. Всі предмети, використані при приготуванні аджики, слід добре вимити після закінчення роботи, т. До. Гострий перець має властивості навіть після миття залишатися на стінках блендера, м'ясорубки, на ніж. Це може зіпсувати смак наступних страв. Крім того, залишки перцю на погано вимитих руках можуть потрапити в очі, щипати шкіру.
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Гострий пекучий перець - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 6 зубчиків
- Спеції - За смаком
- Оцет - 200 мілілітрів
Болгарський перець і червоний гострий пекучий перець помийте. Очистіть від насіння і плодоніжок. Наріжте не крупніше.
Для приготування аджики з болгарського перцю без помідорів нам необхідно пропустити через м'ясорубку або блендер очищені перці. Зробіть овочеву пюреобразную масу.
Додайте в отриману перцеву масу видавлений через прес часник. Покладіть оцет, сіль, цукор, спеції (koriandr, чорний мелений перець) за смаком.
Аджику розкладіть по стерильним банкам. Закрийте кришки. Така аджика відноситься до розряду сирих. Зберігати її слід тільки в холодильнику, і коштує вона близько 2 місяців завдяки наявності в її складі консерванта- оцту.