Ікра з болгарського перцю та помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування ікри з болгарського перцю та помідорів дуже оригінальний і незвичайний, по перше - ніжним смаком і легкістю, а по-друге - різноманіттям підготовчих робіт. Спробуйте!
Ця ікра виходить настільки ніжною, що просто тане в роті. Звичайно, з приготуванням доведеться задурити - запекти перчик, очистити від шкірки помідори, але будьте впевнені, все це тільки позитивно впливає на смак ікри. Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл. Готую я таку ікру невеликими порціями, щоб не витратити на приготування цілий день. А так йде всього 1-1, 5 годину.
- Перець солодкий - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3-5 штук
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перець промийте, видаліть плодоніжки, насіння я не видаляю. Розріжте кожну перчинку навпіл і викладіть на сухий лист. Надішліть перчики в духовку і запікайте при температурі 190 градусів до появи темних підпалин, потім перчинки переверніть і також запечіть з іншого боку.
Лук поріжте дрібними кубиками.
Лук обсмажте в олії.
Коли цибуля стане прозорою, додайте натерту на крупній тертці моркву. Перемішайте і смажте до м'якості моркви і цибулі.
На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, викладіть в глибоку миску і залийте окропом. Через пару хвилин помідори витягніть і легко зніміть з них шкірку.
Потім дрібно наріжте помідори.
До цього часу запікся перчик. Перекладіть його в целофановий пакет і зав'яжіть, через пару хвилин пакет розгорніть. З такого перчика дуже легко знімається шкірка. А потім перчик дрібно наріжте.
У каструлю з товстим дном перекладіть обсмажені моркву і цибулю, туди ж відправте нарізані помідори.
Додайте солодкий перець.
Також в каструлю видавіть часник, додайте сіль, перець, паприка, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні 20 хвилин після закипання.
Потім влийте оцет і проваріть ще 5 хвилин.
Перекладіть салат в стерильні банки і закатати.
Зберігайте салат в темному і прохолодному місці. Салат прекрасно зберігається і швидко з'їдається.