Рецепт Ікра з болгарського перцю та помідорів фото

Ікра з болгарського перцю та помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт приготування ікри з болгарського перцю та помідорів дуже оригінальний і незвичайний, по перше - ніжним смаком і легкістю, а по-друге - різноманіттям підготовчих робіт. Спробуйте!

Опис приготування:

Ця ікра виходить настільки ніжною, що просто тане в роті. Звичайно, з приготуванням доведеться задурити - запекти перчик, очистити від шкірки помідори, але будьте впевнені, все це тільки позитивно впливає на смак ікри. Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл. Готую я таку ікру невеликими порціями, щоб не витратити на приготування цілий день. А так йде всього 1-1, 5 годину.

  • Перець солодкий - 500 грам
  • Помідори - 500 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3-5 штук
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 2
Перець промийте, видаліть плодоніжки, насіння я не видаляю. Розріжте кожну перчинку навпіл і викладіть на сухий лист. Надішліть перчики в духовку і запікайте при температурі 190 градусів до появи темних підпалин, потім перчинки переверніть і також запечіть з іншого боку.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 3
Лук поріжте дрібними кубиками.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 4
Лук обсмажте в олії.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 5
Коли цибуля стане прозорою, додайте натерту на крупній тертці моркву. Перемішайте і смажте до м'якості моркви і цибулі.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 6
На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, викладіть в глибоку миску і залийте окропом. Через пару хвилин помідори витягніть і легко зніміть з них шкірку.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 7
Потім дрібно наріжте помідори.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 8
До цього часу запікся перчик. Перекладіть його в целофановий пакет і зав'яжіть, через пару хвилин пакет розгорніть. З такого перчика дуже легко знімається шкірка. А потім перчик дрібно наріжте.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 9
У каструлю з товстим дном перекладіть обсмажені моркву і цибулю, туди ж відправте нарізані помідори.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 10
Додайте солодкий перець.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 11
Також в каструлю видавіть часник, додайте сіль, перець, паприка, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні 20 хвилин після закипання.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 12
Потім влийте оцет і проваріть ще 5 хвилин.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 13
Перекладіть салат в стерильні банки і закатати.
ікра з болгарського перцю та помідорів - фото крок 14
Зберігайте салат в темному і прохолодному місці. Салат прекрасно зберігається і швидко з'їдається.

Схожі рецепти